Špartanec čez češko oviro do 27. zmage

Denis Simčič je še tretjič ubranil naslov mednarodnega prvaka v poltežki kategoriji po različici WBF. Boksar iz Goriških brd je po točkah premagal Čeha Tomaša Adameka.

Denis Simčič je še tretjič ubranil naslov boksarskega prvaka po različici WBF  Foto: Planet Siol.Net
Denis Simčič je še tretjič ubranil naslov boksarskega prvaka po različici WBF  Foto: Planet Siol.Net

MAGDEBURG> Vrnitev na športna prizorišča po poškodbi vselej spremljajo določeni pomisleki. Čeprav so mu treningi vlili precej optimizma, pa je 30-letni Denis Simčič dobil ustrezno potrdilo, da je pripravljen, šele v števnem obračunu. Enajstmesečni tekmovalni premor za papirnatega favorita iz Biljane vendarle ni pustil občutnih posledic. Na domala domačem terenu (Simčič trenira in boksa za klub iz Magdeburga) je imel med 1500 gledalci varovanec Poljaka Dirka Dzemskega tudi precej slišno podporo, ki je pospremila uspešne udarce boksarja iz Goriških brd.

Uvodne runde so bile sicer obojestransko dokaj previdne. Dolgoroki Adamek ni imel pretiranih napadalnih ambicij. Bolj dinamičnega in eksplozivnega Simčiča je povečini poskušal držati na varni razdalji z direkti, kar mu je na začetku dvoboja še kar dobro uspevalo. Ko pa je uspel priti do nekaj več manevrskega prostora, je bil briški boksar z zaporednimi kombinacijami udarcev v telo in glavo vendarle aktivnejši in nevarnejši. Proti dokaj predvidljivemu tekmecu so v seštevku vendarle pretehtale Simčičeve primerjalne prednosti, pa tudi izkušnje v ringu. Točkovni rezultat po desetih rundah ni puščal dvoma ob razglasitvi zmagovalca. Sodniki so bili soglasni (98:92, 97:93, 97:93) pri svoji odločitvi, ki je za Simčiča pomenila 27. zmago v 28 dvobojih.

Špartanec, kakor z vzdevkom kličejo briškega boksarja, je pred sobotnim dvobojem v Magdeburgu zadnjič stopil v ring februarja lani, ko je v Stožicah ugnal Gruzijca Sandra Siprošvilija. “Dobro sem se odrezal. Vsak si želi zmagati z nokavtom, a po enajstih mesecih tekmovalnega premora sem lahko zadovoljen z razvojem dogodkov,” je po dvoboju strnil vtise Simčič, ki ga je v ring pospremil Dejan Zavec. Zmaga odpira 183 centimetrov visokemu boksarju nove boksarske perspektive. Simčič že pogleduje proti bolj slovitim tekmecem in morda tudi proti odmevnejši lovoriki. Uradno namreč ni evropski, temveč mednarodni prvak.

Simčičev menedžer Ulf Steinforth je omenjal tudi možnost dvoboja z aktualnim prvakom po različici WBO, Britancem Nathanom Cleverlyem. Simčič je bil na lestvici tega boksarskega združenja pred dvobojem z Adamkom na 11. mestu jakostne lestvice.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano