Špancu prva etapa Dakarja, Stanovnik 48.

Španec Joan Barreda Bort je zmagovalec prve etape vzdržljivostnega relija Dakar v konkurenci motociklistov. Na reliju, ki se je začel z današnjo prvo preizkušnjo od Rosaria do San Luisa v Argentini, sta med motociklisti tudi dva Slovenca; Miran Stanovnik je bil 48., debitant Simon Marčič pa 85.

Miran Stanovnik je bil 48. Foto: Branko Belingar
Miran Stanovnik je bil 48. Foto: Branko Belingar

ROSARIO > Reli, ki bo po Argentini, Čilu in Boliviji potekal do 18. januarja, je Barreda Bort (Honda) začel s 37 sekundami naskoka pred rojakom Marcom Como (KTM), tretji je bil Francoz Cyril Despres (Yamaha) z zaostankom minute in 40 sekund.

Stanovnik (KTM), ki na tem tekmovanju nastopa že 17., je prvo etapo po neuradnih podatkih končal na 48. mestu, zaostal je 23 minut in pet sekund, Marčič (KTM), zanj je to prvi nastop, pa je bil za uvod 85. s 33 minutami in 21 sekundami zaostanka.

Na reliju Dakar ima Slovenija letos predstavnike tudi v konkurenci avtomobilistov, prvič na tekmovanju nastopata Darij Novak in njegov sovoznik Boštjan Leskovec (Volkswagen amarok). Med avtomobilisti je bil na prvi etapi najhitrejši Portugalec Carlos Sousa (Haval) pred domačinom Orlandom Terranovo (Mini).

STA


Najbolj brano