Snežana Rodić ostala brez finala v troskoku na atletskem EP

Včerajšnji prvi dan članskega atletskega EP v Helsinkih se ni začel po primorskih željah, saj je Koprčanka Snežana Rodić v troskoku daleč zaostala za olimpijsko normo in je izpadla že v kvalifikacijah.

Snežana Rodić Foto: Gustau Nacarino
Snežana Rodić Foto: Gustau Nacarino

HELSINKI> Koprčanka Snežana Rodić včeraj ni zdržala pritiska popolne evropske konkurence in lova na olimpijsko normo,. V kvalifikacijah troskoka je bila uspešna le reprezentančna kolegica Marija Šestak z daljavo 14,17 metra in z 9. mestom. Rodićeva je imela z letošnjim izidom 14.20 realne možnosti za uvrstitev v finale dvanajsterice, vendar včeraj dlje kot do 13,95 metra in do 15. mesta ni šlo. In kaj je bilo narobe?

“Po prvem skoku, ko sem prestopila za centimeter, sem bila prepričana, da bo šlo. Imela pa sem težave z vetrom. Dolgo sem čakala na drugi skok, nato sem morala, ne glede na slabše razmere, pet sekund pred iztekom časa v zalet. V tretjem poskusu se je veter obrnil v hrbet. Zalet sem začela za stopalo bolj daleč, vendar zaradi pospeška vetra v odriv nisem prišla s pravim korakom in odločilni skok je bil slab,” je po izpadu povedala Rodićeva.

Ob Šestakovi je uspeh slovenski atletiki prinesel le še Ljubljančan Žan Rudolf, ki je bil v kvalifikacijski skupini teka na 800 metrov tretji z dobrim časom 1:46,98 in bo nadaljeval tekmovanje v polfinalu.

Razočarali so trije slovenski upi. Brent La Rue, ki je kvalifikacije v teku na 400 metrov začel s 7. časom sezone v Evropi, je bil zaradi prestopa v napačno progo diskvalificiran. Bronasti z EP 2006 v teku na sto metrov, Matic Osovnikar, je progo pretekel v skromnem času 10,60 in je s 26. časom kvalifikacij izpadel. Popoln polom je doživela Šentjurčanka Martina Ratej, ki je imela tretji izid sezone v metu kopja, v prvi kvalifikacijski skupini pa je po izjemno slabem metu 51,69 metra, zasedla komaj deseto mesto, kar je pomenilo slovo od finala dvanajsterice že pred nastopom druge kvalifikacijske skupine. STA, IM


Najbolj brano