Snežana Rodič danes v finalu troskoka

Koprčanka Snežana Rodič bo danes edina slovenska predstavnica na 14. svetovnem prvenstvu v atletiki v Moskvi, nastopila pa bo ob 17.40 po slovenskem času v finalu troskoka. To bo ena od šestih končnih odločitev šestega dne prvenstva.

Snežana Rodić Foto: Leo Caharija
Snežana Rodić Foto: Leo Caharija

MOSKVA > Ob 17. uri se bo začel finalni nastop skakalcev v višino, ob 18.20 tek atletov na 3000 m zapreke, ob 18.45 se bodo za odličja na 400 m ovire pomerile atletinje, četrt ure pozneje atleti, atletinje pa bodo tekmovalni dan sklenile ob 19.20 s tekom na 1500 m.

Rodičeva si deli četrto mesto po izidih sezone na svetu. V torkovih kvalifikacijah se je s 14,17 metra in devetim izidom zanesljivo uvrstila med 12 najboljših. To ji je uspelo v zadnjem poskusu.

"V zadnjem poskusu sem šla na vse ali nič in sedaj, ko mi je uspelo, bom šla v finalni boj za čim višjo uvrstitev. Trener Srdjan Djordjević mi je po kvalifikacijah svetoval, da moram v zadnjih štirih korakih priti bolj pod sebe z nogami in bo skok daljši. Če bom dobro prišla na desko, me bo v tem primeru skorajda odneslo v daljavo, vendar ne smem narediti napake v zadnjih štirih korakih," je rezervo za finale opisala slovenska predstavnica v troskoku.

STA


Najbolj brano