Slovenci zmagali po odpovedi druge serije v Klingenthalu

Slovenska reprezentanca v smučarskih skokih v postavi Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Jaka Hvala in Peter Prevc (540,6 točke) je zmagala po prvi seriji ekipne tekme za svetovni pokal v Klingenthalu. Nadaljevanje je zaradi premočnega vetra odpadlo, Slovenci pa so tako slavili zmago pred Nemci (528,3) in Japonci (523,6) na tretjem mestu.

Slovenski reprezentanti so zmagali  po prvi seriji ekipne tekme za svetovni pokal v Klingenthalu Foto: STA
Slovenski reprezentanti so zmagali po prvi seriji ekipne tekme za svetovni pokal v Klingenthalu Foto: STA

KLINGENTHAL > Na uvodni ekipni preizkušnji svetovnega pokala v nemškem Klingenthalu je nastopilo 14 ekip. Vodstvo slovenske ekipe na čelu z glavnim trenerjem Goranom Janusom je v petek odločilo, da bodo v ekipi nastopili Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Jaka Hvala in Peter Prevc.

Slovencem se je danes znova nasmehnila sreča. Spet jim je pomagal veter, ki je bil premočan, da bi se tekmovanje smelo prevesiti v drugo polovico. Slovenski orli so tako že pravi specialisti za tekmovanja z eno serijo, saj so doslej spremenljive vremenske razmere v svojo korist obrnili že mnogokrat. Tudi tokrat so odlično izhodišče po prvi seriji znova spremenili v zmago, olimpijska sezona se je tako začela sanjsko.

Jurij Tepeš kot prvi v slovenski četverici je mejnik s četrtim mestom in 126,5 metra dolgim skokom postavil visoko, ostali člani ekipe pa so ga nato le še dvigovali. Robert Kranjec, najbolj izkušeni mož slovenske zasedbe, je pristal pri 141,5 metra in gladko prevzel vodstvo, Jaka Hvala je s 134,5 m dosegel drugo daljavo skupine, Peter Prevc s 124,5 metra in tretjim mestom pa je le še potrdil dobro pripravljenost varovancev Gorana Janusa.

Druga serija se je tako začela polna pričakovanj v slovenski ekipi in prav ko je bil na vrsti Tepeš, je tekmovalna žirija začela premlevati, ali morda ne bi bilo bolje zaradi spremenljivega vetra še nekoliko počakati. Po prvi prekinitvi se je veter le še okrepil, pihal tudi s hitrostjo preko 8 metrov na sekundo in čeprav so bili na vrhu zaletišča skoraj vsi skakalci, je žirija sklenila, da je varneje nadaljevanje odpovedati. Slovenci so tako postali zmagovalci tekme in nadaljevali zmagoviti niz po planiški ekipni zmagi.

V nedeljo bo v Klingenthalu na sporedu še posamična preizkušnja, na petkovih kvalifikacijah si je nastop zagotovila peterica Slovencev, ob Petru Prevcu in Robertu Kranjcu, ki sta bila na tekmo neposredno uvrščena, še Jurij Tepeš, Jaka Hvala in Matjaž Pungertar. Brez uvrstitve na tekmo sta na kvalifikacijah ostala Jernej Damjan in Tomaž Naglič.

STA


Najbolj brano