Slovenci ugnali še Egipt

Tretji dan ekipnega svetovnega namiznoteniškega prvenstva v Tokiu je slovenska moška reprezentanca zabeležila še četrto zmago. S 3:1 je premagala Egipt, najvišje rangirano ekipo skupine H druge kakovostne skupine. Uspešna so bila tudi slovenska dekleta, s 3:0 so ugnala Uzbekistan.

Bojan Tokič Foto: Stanko Gruden
Bojan Tokič Foto: Stanko Gruden

TOKIO > Izbranci selektorja Bojana Raka nadaljujejo dobre predstave. Egipčani so bili pred dvobojem na papirju celo favoriti, toda Rakova formula 2+1 je bila spet uspešna. Čeprav je igral proti neugodnima igralcema, proti katerima je že izgubljal, je prvi slovenski lopar Bojan Tokič dobil oba dvoboja, tretjo točko pa je v dvoboju tretjih igralcev prispeval Saš Lasan.

Slovenija se je z zmago močno približala prvemu mestu v predtekmovalni skupini H, se uvrstila med najboljših 12 ekip druge kakovostne skupine in ostaja v boju za vrnitev v prvo. V četrtek se bo pomerila z Norveško, ki je doslej izgubila le proti Egiptu.

Še bolj bo pomembna tekma deklet proti Grčiji. Z zmago bi si Slovenija zagotovila tretje mesto v skupini, z njim pa bi ostala v boju za najvišja mesta v drugi kakovostni skupini. Zagotovila bi si namreč dodaten dvoboj za uvrstitev v četrtfinale.

- moški:

SLOVENIJA - EGIPT 3:1

Bojan Tokič - Lashin El Sayed 3:1 (8, -11, 6, 5)

Jan Žibrat - Omar Assar 0:3 (-5, -3, -4)

Saš Lasan - Ahmed Saleh 3:1 (8, 8, -6, 5)

Tokič - Assar 3:2 (5, -7, 6, -6, 8)

- ženske:

SLOVENIJA - UZBEKISTAN 3:0

Manca Fajmut - Rima Gufranova 3:0 (9, 4, 19)

Alex Galič - Olga Kim 3:2 (10, 8, -6, -8, 7)

Jana Tomazini - Ajnur Ibragimova 3:0 (6, 6, 6)

STA


Najbolj brano