Skala presenetila Koprčane

Edino primorsko zmago v 11. krogu balinarske Superlige so zabeležili Sežanci, ki so v domači dvorani premagali favorizirano Luko Koper.

Borut Margon je odlično igral za Skalo Foto: Simon Maljevac
Borut Margon je odlično igral za Skalo Foto: Simon Maljevac

SEŽANA> Domača Skala je v boju s favoritom Luko Koper že na začetku prišla do prednosti 6:2, ki jo je z zmago v hitrostnem zbijanju še povišal Borut Margon. Sledili sta zmagi Gregorja Moličnika v natančnem zbijanju in koprske štafete. V zadnji del obračuna so Sežanci vstopili s prednostjo 8:6. Za končni uspeh sta Skali zadostovali zmagi mladega Roka Pirjevca v igri v krog in dvojice Robert Dekanj - Gordan Ozbič. Slednji je za PN povedal: "Prikazali smo zelo dobro igro in zasluženo zmagali. Še posebej se je izkazal mladi Pirjevec z zmago v igri v krog." Koprčani so poraz ublažili z zmagama v trojki in Moličnika v igri posameznikov. Nepričakovan poraz jih je pahnil na četrto mesto.

Hrast iz Kobjeglave je na gostovanju pri Krimu pokopal katastrofalen začetek (8:0). Anže Petrič je s 44 točkami v hitrostnem zbijanju prinesel nekaj upanja, vendar je imel premalo pomoči soigralcev. Krim se je z novimi tremi točkami izenačil s Hrastom na drugem mestu prvenstvene lestvice.

Superliga, 11. krog - Skala : Luka Koper 12:10,Krim : Hrast 16:6, Rogaška Crystal : Planina Ribnikar AS 16:6, Lokateks Trata : Radovljica & Jesenice 16:6; vrstni red - Lokateks Trata 30, Hrast in Krim po 24, Luka Koper 21,Skala 12, Planina Ribnikar AS 9, Radovljica&Jesenice in Rogaška Crystal po 6.

SM


Najbolj brano