Sezona formule 1 2014 brez dirk v Mehiki, New Jerseyju in Koreji?

Čeprav je na začasnem koledarju svetovnega prvenstva formule 1 za sezono 2014 kar 22 dirk, naj bi tudi v naslednjem letu izvedli samo 19 preizkušenj. Strokovna revija Auto, motor und sport poroča, da bodo zaradi finančnih težav začasno iz koledarja umaknili dirke v Mehiki, Južni Koreji in v New Jerseyju.

vetovni prvak formule 1 Nemec Sebastian Vettel (Red Bull) je dobil zadnji prosti trening pred današnjimi kvalifikacijami za dirko v teksaškem Austinu Foto: Edgar Su
vetovni prvak formule 1 Nemec Sebastian Vettel (Red Bull) je dobil zadnji prosti trening pred današnjimi kvalifikacijami za dirko v teksaškem Austinu Foto: Edgar Su

LONDON > Preizkušnji v Mehiki in New Jerseyju sta na koledarju sicer novinki, Fia pa je, ko je na septembrskem zasedanju v Dubrovniku sprejela načrt za sezono 2014, obe dirki označila z zvezdico, kar pomeni, da ob sprejetju koledarja njuna izvedba še ni bila povsem zanesljiva. Po poročanju revije Auto, motor und sport se je zdaj bojazen, da teh dirk ne bodo mogli izpeljati, uresničila.

Svetovni prvak formule 1 Nemec Sebastian Vettel (Red Bull) je dobil zadnji prosti trening pred današnjimi kvalifikacijami za dirko v teksaškem Austinu. Drugi čas je dosegel njegov moštveni sotekmovalec Avstralec Mark Webber, tretji je bil Britanec Lewis Hamilton (Mercedes).

V koledarju pa ostaja še ena novinka na sceni formule 1, dirka v olimpijskem Sočiju. Rusija bo kot prirediteljica dirk formule 1 zamenjala Indijo.

Po poročanju revije naj bi prišlo tudi do sprememb vrstnega reda dirk. Po novem tako zadnja preizkušnja ne bo brazilska, temveč tista v Abu Dabiju, poleg tega naj bi sezono skrajšali za dva tedna: namesto prvotno predvidene zadnje dirke konec novembra naj bi se sezona končala že sredi novembra prihodnje leto.

STA


Najbolj brano