Semrajcu zmaga v Kopru

Konec je 8. turnirja ITF Futures Luka Koper Open za moške, začenja pa se nov turnir za najmlajše do 12 leta starosti.

Finalista Janez Semrajc (levo) in Maximilian Marterer v družbi koprskih pobiralcev žogic Foto: Aleksander Živin
Finalista Janez Semrajc (levo) in Maximilian Marterer v družbi koprskih pobiralcev žogic Foto: Aleksander Živin

KOPER > V finalnem obračunu sta se na centralnem igrišču pomerila Janez Semrajc in Nemec Maximilian Marterer, ki je v prvem krogu izločil drugega nosilca Federica Corio, brata nekdanjega finalista Roland Garrosa, Argentinca Guilerma Corie.

Teniški klub Koper razpisuje vrhunski otroški gibalno-teniški program Tedi tenis (od 3. do 5. leta) in celoletno teniško šolo od 6. do 14. leta. Vsi podatki so na voljo prek spletnega naslova www.teniskoper.com in pošte tk.koper@siol.net, prek telefona 040/301-250 ali v času uradnih ur vsak dan od 16. do 18. ure v Teniškem centru Bonifika.

Po treh urah napetega dvoboja je zmagal član slovenske reprezentance Davisovega pokala, ki je bil od lanskoletnega polfinalista mladinskega Wimbledona boljši v treh nizih s 3:6, 6:3, 64. “Zelo sem vesel današnje zmage, saj sem s tem potrdil dobro formo pred nadaljevanjem sezone. Pohvaliti moram tekmeca pa tudi organizatorje. Imajo profesionalen odnos do igralcev in izvrstno pripravljena igrišča,” je povedal Semrajc, ki je za zmago prejel novih 18 ATP točk.

V času finala so na ostala igrišča v Teniškem centru Bonifika že stopili najmlajši teniški upi iz vse Evrope. Začel se je namreč še en močan mednarodni teniški turnir, ki se ga udeležuje prek 150 mladih teniških upov iz 20 držav (prvič sta prijavljena tudi igralca iz ZDA in Avstralije), ki se bodo ves teden potegovali za evropske točke do 12 let. Nastopilo bo tudi veliko primorskih teniških upov. Leta 2012 se je do finala prebila Lian Benedejčič (TK Koper).

Zelo dobro je bil obiskan tudi turnir od osmega do enajstega leta, na katerem so se najmlajši upi pomerili v mini, midi tenisu ter do 10 in 11 let. Dve zmagi sta ostali na Primorskem. Laura Koren (TK Koper) je osvojila turnir do 10 let, Ema Školaris (Nova Gorica) pa v midi tenisu. Posebnost koprskega turnirja so tudi mešane dvojice. V času finalnih tekem do 12 let prihodnjo soboto bo na sporedu Primorski satelit, ki je namenjen vsem članom teniških šol. “Želimo si, da bi naš turnir v prihodnosti postal Orange Bowl na peščeni podlagi,” je povedal Aleksandar Živin, predsednik TK Koper.

NR, RM


Najbolj brano