Seja brez Ulage

Izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije (SZS) je na redni seji razpravljal brez Primoža Ulage, za katerega so na prejšnji seji ugotovili, da je odstopil s predsedniškega mesta zveze, čeprav je sam dan po tem dogodku zatrdil, da bo še naprej opravljal predsedniško funkcijo.

Izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije (SZS) je na redni seji razpravljal brez Primoža Ulage, za katerega so na prejšnji seji ugotovili, da je odstopil s predsedniškega mesta zveze, čeprav je sam dan po tem dogodku zatrdil, da bo še naprej opravljal Foto: Simon Maljevac
Izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije (SZS) je na redni seji razpravljal brez Primoža Ulage, za katerega so na prejšnji seji ugotovili, da je odstopil s predsedniškega mesta zveze, čeprav je sam dan po tem dogodku zatrdil, da bo še naprej opravljal Foto: Simon Maljevac

LJUBLJANA > Uvodoma je Ljubo Jasnič, član IO, dejal, da bodo dokumentacijo, ki govori o očitanem nepravilnem delovanju Primoža Ulage, dali ustreznim organom, nadzornemu odboru in častnemu razsodišču SZS. IO zveze je na prejšnji seji sprejel tudi sklep, da bo do januarske skupščine na čelu SZS dosedanji podpredsednik Enzo Smrekar, ki je tokratno sejo tudi vodil.

Seje bodo javne

“To in naslednje seje bodo javne, saj želimo spremeniti dosedanjo prakso. Potrdili smo zapisnik prejšnje seje in na upravni enoti sprožili postopke, da bom kot v. d. predsednika vodil zvezo. Ulaga je bil prisoten na seji prejšnji teden, ko smo opravili vsa glasovanja, tudi tega, da smo sprejeli njegov odstop in s tem ni več član IO. Na navedeno ni imel pripomb. Za nas je postopek končan, za nazaj pa bomo pregledali tudi poslovanje zveze. S tem smo dali tudi jasen znak, kakšnega predsednika želimo,” je pojasnil Smrekar.

“Dokumenti, ki smo jih dobili prejšnji teden, so bili tako težki in pomembni, predvsem pa niso v skladu z našimi standardi in akti zveze, da smo morali storiti ustrezne korake. Vsaj na funkcionarski ravni v športu sistem delovanja ne more biti pridobitniški, kot tudi sicer velja za večino mednarodnih in slovenskih športnih zvez,” pa je dodal Janez Kocijančič, ki je tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije in podpredsednik Mednarodne smučarske zveze (Fis). Srečko Medven, član IO, je dodal, da si željo, da bi se SZS poslej ukvarjala s svojim poslanstvom, s športniki, ne pa pa z medsebojnimi razprtijami, “zato smo dokumentacijo tudi podali ustreznim organom”.

Večina disciplin posluje pozitivno

Andraž Kopač, poslovni direktor zveze, je navedel, da ima SZS po sezoni 2012/13 v celoti 58.000 evrov presežkov prihodkov nad odhodki. “Večina disciplin posluje pozitivno, biatlon je presegel načrte in bo šel presežek za pokrivanje obnove Pokljuke, nordijske discipline pa so imele primanjkljaj. Polovico bomo pokrili iz poslovanja v letu 2014, drugi del pa leto pozneje; skupno za dve sezoni to znaša 337.000 evrov. Alpske discipline poslujejo pozitivno v zadnjih dveh sezonah in so že pokrile del primanjkljaja, del v višini 138.000 evrov iz prejšnjih sezon pa bodo pokrili po olimpijski sezoni,” je navedel Kopač.

Govorili so tudi o izgradnji biatlonskega centra na Pokljuki, kjer imajo naravovarstveniki in organi na ministrstvu, pristojnem za okolje, pri pripravi dokumentacije pripombe na vodni zbiralnik v nacionalnem parku. Potrdili so organizacijski komite pokala Vitranc za alpske smučarje, ki je ostal v podobni sestavi, kot je bil prejšnji, prav tako pa so potrdili organizacijski odbor svetovnega pokala v biatlonu na Pokljuki. Obe tekmovanji bosta v tej sezoni na isti vikendu; na Pokljuki med 5. in 9. marcem 2014, v Kranjski Gori pa 8. in 9. marca.

STA


Najbolj brano