Schumacher prestal še eno operacijo, stanje se izboljšuje

Nekdanji svetovni prvak formule 1 Michael Schumacher je dva dneva po nesreči na smučišču v Meribelu še vedno v kritičnem stanju. Schumacher, ki so ga sprejeli v bolnišnico v Grenoblu s hudimi poškodbami glave, ni zunaj smrtne nevarnosti. Ponoči je prestal še eno operacijo, stanje pa naj bi se počasi le izboljševalo.

Michael Schumacher je  po nesreči na smučišču v Meribelu še vedno v kritičnem stanju
Michael Schumacher je po nesreči na smučišču v Meribelu še vedno v kritičnem stanju 

GRENOBLE > “Nevarnost seveda še vedno obstaja, tako da še ne moremo zatrditi, da smo zmagali in da je poškodovanec zunaj smrtne nevarnosti. Vsekakor pa smo zadovoljni z napredkom ter dejstvom, da smo pridobili nekaj dragocenega časa,” so najnovejše informacije zdravniškega štaba iz klinike v Grenoblu, kjer zdravijo sedemkratnega svetovnega prvaka. Michael Schumacher po podatkih glavnega anesteziologa Jean-Francoisa Payena še naprej ostaja v umetni komi ter pod stalnim skrbnim nadzorom vseh življenjskih funkcij.

Nekdanji svetovni prvak formule 1, ki bo 3. januarja dopolnil 45 let, se je ponesrečil v nedeljo med smučanjem s 14-letnim sinom na neurejenem smučišču, zunaj označenih in utrjenih prog zimsko-športnega središča Meribel v Savojskih Alpah. Ob padcu, ta se je zgodil pri veliki hitrosti, je z glavo udaril v kamen. Udarec je delno ublažila čelada, a so bile posledice vseeno zelo hude.

STA


Najbolj brano