Rok Flander na prvi tekmi sedmi

Avstrijec Andreas Prommegger je zmagovalec uvodnega paralelnega veleslaloma za svetovni pokal v italijanski Carezzi. Drugo mesto je zasedel njegov rojak Lukas Mathies, tretje pa Američan z ruskim potnim listom Vic Wild.

Rok Flander na prvi tekmi sedmi  Foto: STA
Rok Flander na prvi tekmi sedmi  Foto: STA

BELLUNO> V finale sta se uvrstila dva slovenska deskarja: Rok Flander je zasedel sedmo, Rok Marguč pa 14. mesto.

Na današnji tekmi so nastopili še trije slovenski deskarji, ki jim ni uspel preboj med 16 najboljših. Izidor Šušteršič je zasedel 19., Žan Košir 20., Jernej Demšar pa 28. mesto.

V ženski konkurenci je imele Slovenije dve predstavnici: Gloria Kotnik je osvojila 26., Iva Polanec pa 44. mesto.

Marguča je v osmini finala izločil Švicar Nevin Galmarini, tretjeuvrščeni iz kvalifikacij, Flandru pa v osmini finala ni bil kos Švicar Kaspar Fluetsch. Deskarja sta bila v prvi vožnji ves čas eden ob drugem, z zadnjimi zavoji pa je bolje opravil Flander in v cilj prišel s prednostjo 44 stotink sekunde, ki jih je v drugi vožnji zanesljivo ubranil.

Edini Slovenec v četrtfinalu je bil tako Flander, ki se je spopadel z Italijanom Rolandom Fischnallerjem, lani drugim deskarjem sezone in najboljšim v današnjih kvalifikacijah. Flander je imel kmalu po startu nekaj težav, a se je dobro vrnil v boj in v cilj prišel s tremi desetinkami zaostanka. V drugi vožnji je Fischnaller prikazal odlično vožnjo in se uvrstil v polfinale, Flander pa zasedel končno sedmo mesto.

“Z uvrstitvijo nisem ravno zadovoljen, saj danes, navkljub temu, da so bili pogoji perfektni, nekako nisem uspel pokazati tega kar znam. Zdelo se mi je, da je to en tak dan, ko stvari enostavno ne stečejo, tako da se ne počutim najbolje. Nov sistem startnih vrat, ki se odprejo proti tlom, so po domače rečeno 'trotlziher', saj nihče več ne more narediti napake. Bolj so mi bila všeč prejšnja, pri katerih si s tveganjem lahko nekaj pridobil, zdaj pa pač samo štartaš. Zdaj bom imel malo premora za počitek, potem pa sledijo priprave na svetovno prvenstvo. Še pred tem bomo imeli v Bad Gasteinu dve tekmi, kjer računam, da lahko izboljšam to sedmo mesto,” je po današnji preizkušnji v Carezzi dejal Flander.

STA


Najbolj brano