Rodićeva srebrna v Mersinu

Martina Ratej je na sredozemskih igrah v turškem Mersinu v metu kopja osvojila zlato medaljo (60,28 m), Eva Vivod pa je bila v tej disciplini šesta (49,44). Marina Tomič je bila bronasta na 100 metrov z ovirami (13,11), Snežana Rodić pa je bila druga v troskoku in s 14,36 m dosegla normo za nastop za nastop na svetovnem prvenstvu avgusta v Moskvi.

Marina Tomič je bila bronasta na 100 metrov z ovirami  Foto: STA
Marina Tomič je bila bronasta na 100 metrov z ovirami  Foto: STA

MERSIN > Martina Ratej je že v prvim metom, ko je vrgla 59,15 m, osvojila prvo mesto. Naslednje štiri poskuse je imela neveljavne, nato pa je zlatu piko na i dodala z metom prek 60 m (60,28 m). Druga je bila Tatjana Jelaća (57,88 m), tretja pa je bila Španka Nora Aida Bicet Juan (57,65 m).

“To je bila pričakovana zmaga grede na konkurenco na sredozemskih igrah. Vesela sem, sedaj grem naprej na naslednje tekme. Sem pa utrujena, veliko nastopam in sem tu dosegla le dva dobra meta. Potrebujem malo počitka in trening, da bom dosegla še boljše izide na tekmah, na katerih bo boljša konkurenca in bom morala vreči več,” je dejala Ratejeva.

Rodičeva je izjemno začela tekmovanje in s 14,16 m vodila po prvi seriji. V drugi je svojo prednost po 14,22 m dolgem skoku še povečala, v tretji seriji pa je prestopila. Tedaj jo je prehitela Grkinja Athanasia Perra, ki je skočila 14,48 m. Slednja je v četrtem skoku prestopila, Rodičeva pa se je s 14,36 m (veter dovoljenih +1,1 m/s) še bolj približala. Grkinja v nadaljevanju ni imela več veljavnega poskusa, Rodičeva pa je končala s 14,16 m in prestopom. Prek 14 m je skočila le še Alžirka Baya Rahouli (14,04 m), ki je osvojila bron.

“Odlično sem se počutila in imela vse skoke krepko prek 14 m. Dodatni zagon mi je dal prvi skok, v katerem sem pred odrivom spustila 25 cm. Borila sem se do konca in osvojila kolajno, po katero sem prišla. Pričakovala sem dobre skoke Grkinje Parra, ker z mano nastopa na največjih mitingih. Sedaj se bodo vse moje misli usmerile na SP. Naprej me sicer čakata tekmi v Parizu in Madirdu, potem pa malo počitka, ker že čutim utrujenost. Potem pa bodo na vrsti zaključne priprave za SP, kjer si prav tako želim doseči osebni rekord,” je bila zadovoljna Rodićeva.

Marina Tomič, tako kot Ratejeva članica celjskega Kladivarja, je v teku na 100 metrov z ovirami osvojila tretje mesto in s 13,11 le za stotinko zaostala za normo za SP v Moskvi. Zmagala je Italijanka Marzia Caravelli (12,98) pred rojakinjo Veronico Borsi (13,05). “To je bila moja največja tekma doslej v sezoni, na kateri sem dosegla izid sezone. Škoda, da bila sem tako blizu norme za SP. Kaj je, je. Zadela sem nekaj ovir in zato vem, da imam še nekaj rezerve. Letos sem imela le dve tekmi z močno tujo konkurenco in obakrat sem dosegla izida sezone. To pomeni, da potrebujem še kakšno tekmo na tujem s konkurenco, s katero se bom borila, in v tem primeru bom gotovo še hitrejša,” je pojasnila Tomičeva.

STA


Najbolj brano