Rodićeva na mitingu lige AZS 10 cm pod olimpijsko normo

Po mitingu mednarodne lige AZS v Ljubljani se bo lov na norme za EP in olimpijado nadaljeval jutri v Postojni.

Snežana Rodić Foto: Gustau Nacarino
Snežana Rodić Foto: Gustau Nacarino

LJUBLJANA, POSTOJNA > Vrhunec sezone atletskih tekmovanj se bo jutri dotaknil tudi Primorske, saj bo miting mednarodne lige AZS s pričetkom ob 16.30 v postojnskem športnem parku gostil domači atletski klub. Nekoliko bo krnjen, saj perspektivni Primorci te dni predvsem lovijo norme za mladinsko SP. Njihova prioriteta je današnji četveroboj Slovenije, Hrvaške, Češke in Madžarske v Slovenj Gradcu.

Poslastica ljubljanskega mitinga je bil vsekakor ženski troskok z dvobojem klubskih kolegic AD Mass Marije Šestak in Koprčanke Snežane Rodić. Prva se je s 14,27 metra približala olimpijski normi le na 3 cm, a jo je že dosegla, medtem ko je Rodićeva še ni. Bila je druga in pristala pri 14,20 metra. To sta bila tudi najkakovostnejša rezultata mitinga. Tretje mesto je dosegla Maja Bratkič (AK Gorica, 13,32), ki pa lova na normo za EP ne bo nadaljevala v Postojni. Zaradi utrujenosti se je odločila, da bo zadnji vlak za normo za EP (14,00, letos je skočila 13,75) lovila dan pred iztekom roka na finalu atletskega pokala v Mariboru. Bron v moškem troskoku je osvojil Novogoričan pri Kladivarju Andrej Batagelj (15,13).

Primorske sprinterke na mitingih mednarodne lige AZS še nikoli niso zasedle vseh treh stopničk - na 100 m je zmagala Postojnčanka Kaja Debevec (Mass, 12,35) pred Niko Barundič (Kp, 12,40) in Anejo Kodrič (Go) 12,62. Na 400 metrov je bila tretja Koprčanka Daša Bajec Korent (55,67), na 400 m z ovirami je Marko Macuh (AK Postojna) zmogel le čas 52,13 za tretje mesto. V skoku s palico je bil drugi član AK Gorica Jure Batagelj,ki je z več poiskusi skočil isto višino (510 cm) kot zmagovalec, Andrej Poljanec. IM


Najbolj brano