Rekordni Kranjec ni bil dovolj za kolajno

Avstrijski smučarski skakalci so zmagali na ekipni tekmi v poletih v Planici, drugi so bili Norvežani, tretji pa Nemci. Slovenci Jurij Tepeš, Jaka Hvala, Jure Šinkovec in zmagovalec petkove posamične preizkušnje, svetovni prvak v poletih Robert Kranjec, ki je danes v prvi seriji poletel najdlje, kar 231 metrov, so bili četrti.

Robert Kranjec je poletel do slovenskega rekorda na planiški velikanki
Robert Kranjec je poletel do slovenskega rekorda na planiški velikanki 

PLANICA> Avstrijci Thomas Morgenstern, Andreas Kofler, Gregor Schlierenzauer in Martin Koch so za današnjo premočno zmago zbrali 1619,3 točke, Norvežani 1543,7, Nemci 1522,2, Slovenci pa 1510,5.

V nedeljo za konec sezone sledi še preizkušnja najboljše trideseterice v svetovnem pokalu. Kranjec je s petkovo zmago prevzel vodstvo v boju za mali kristalni globus za polete. Pred Japoncem Daikijem Itom ima zdaj 35 točk prednosti, tudi tretji Avstrijec Martin Koch še ni izpadel iz igre.

Vodilni v skupni razvrstitvi svetovnega pokala Norvežan Anders Bardal je na petkovi predzadnji tekmi sezone praktično že osvojil veliki kristalni globus. Pred najbližjim zasledovalcem Avstrijcem Gregorjem Schlierenzauerjem ima pred jutrišnjo zadnjo tekmo namreč okroglih 100 točk prednosti, tako da v konkurenci 31 skakalcev potrebuje le še točko, pa bo postal tretji norveški zmagovalec sezone v zgodovini.

STA


Najbolj brano