Rafael Nadal z osmo pariško zmago v zgodovino

Španec Rafael Nadal je zmagovalec odprtega prvenstva Francije v tenisu. V finalu je premagal rojaka Davida Ferrerja s 6:3, 6:2 in 6:3. Za Nadala je to že osma zmaga na grand slam turnirju v Parizu, s čimer je postal edini igralec na svetu, ki je tolikokrat zmagal na enem od štirih največjih turnirjev.

Španec Rafael Nadal je zmagovalec odprtega prvenstva Francije v tenisu. Zanj je to že osma zmaga na grand slam turnirju v Parizu, s čimer je postal edini igralec na svetu, ki je tolikokrat zmagal na enem od štirih največjih turnirjev. Foto: Wikimedia.Org
Španec Rafael Nadal je zmagovalec odprtega prvenstva Francije v tenisu. Zanj je to že osma zmaga na grand slam turnirju v Parizu, s čimer je postal edini igralec na svetu, ki je tolikokrat zmagal na enem od štirih največjih turnirjev. Foto: Wikimedia.Org

PARIZ > Sedemindvajsetletni Rafael Nadal se je tako še enkrat več zapisal v zgodovino športa. Njegov izkupiček na peščenih igriščih v Roland Garrosu je neverjeten; v 59 odigranih dvobojih je izgubil le enkrat, leta 2009 proti Švedu Robinu Soderlingu, z zmago proti štiri leta starejšemu reprezentančnemu kolegu pa je osvojil že dvanajsti naslov na turnirjih za grand slam. Osemkrat je slavil v Parizu, dvakrat v Wimbledonu, po enkrat pa v New Yorku in Melbournu.

Izid, finale: Rafael Nadal (Špa/3) - David Ferrer (Špa/4) 6:3, 6:2, 6:3.

Nadal je znova dokazal, da je letos najboljši igralec na svetu. Odkar se je februarja vrnila na igrišča po sedemmesečni odsotnosti zaradi težav s kolenom, je v 44 nastopih izgubil le dvakrat, hkrati pa osvojil sedem naslovov. Na novi lestvici ATP se bo Španec, ki je v polfinalu v maratonskem dvoboju premagal prvega tenisača sveta Srba Novaka Đokovića, povzpel na tretje mesto.

STA


Najbolj brano