Prvo dirko sezone motokrosa je dobil Gerčar

Društvo Gas Vrtejba je pred 3500 gledalci uspešno gostilo prvo dirko sezone motokrosa v Sloveniji. Uvodno pokalno preizkušnjo je v odprtem razredu dobil Brežičan Klemen Gerčar, član domačega društva Deni Ušaj pa je bil tretji.

Član ŠD Gas Vrtejba Deni Ušaj je s 3. mestom v odprtem razredu na domači progi razveselil gledalce Foto: Boštjan Bensa
Član ŠD Gas Vrtejba Deni Ušaj je s 3. mestom v odprtem razredu na domači progi razveselil gledalce Foto: Boštjan Bensa

VRTOJBA> Gledalci so lahko uživali v vožnjah 220 dirkačev iz Slovenije, Italije, Hrvaške in Avstrije. Najbolj zanimivi so bili boji v odprtem razredu 1, kjer sta nastopila ta čas najboljša slovenska motokrosista, Klemen Gerčar (vozi tudi dirke svetovnega prvenstva) in Tim Gajser (udeleženec dirk evropskega prvenstva). Interni dvoboj je pričakovano pripadel prvemu, oba pa sta bila za ostalo konkurenco premočna. V ozadju je tekel zelo izenačen boj za razvrstitev od 3. do 6. mesta.

Domačin Deni Ušaj (Gas Vrtejba), ki je ostal brez sponzorjev in na lanskem motociklu, je uspel s četrtega v finišu dirke napredovati na tretje mesto, a ni bil povsem zadovoljen: “V tej konkurenci je tretje mesto realno. Gerčar in Gajser sta bolje pripravljena in imata boljše motocikle. Sam bi lahko dosegel boljši čas, a na dirki nisem vozil tako dobro kot na treningih.” Peti v tem razredu je bil Erik Slavec iz Ospa. Primorsko veselje je z zmago v drugi kategoriji odprtega razreda dopolnil član MK Brda Tolja Podbršček.

Organizatorji iz ŠD Gas Vrtejba so ob pomoči moto kluba iz Ronk v pripravo in predvsem mehčanje zaradi suše zelo trde proge vložili veliko dela. Tako je dirka zahtevala le eno resnejšo poškodbo. Na treningu je nerodno padel član MK Rihemberk, Aleš Širca, a po oskrbi v bolnišnici že uspešno okreva, gostitelji pa so mu poslali tudi tolažilno nagrado. Predsednik ŠD Gas Vrtejba Dejan Koglot upa, da bo društvu uspelo izpeljati še eno sezono: “Progo smo na sezono dobro pripravili, o čemer se je glas po srednji Evropi že razširil, saj smo imeli tokrat 80 dirkačev več kot lani, presežek pa gre na račun tujcev. Že prvega aprila bomo gostili dirko za pokal Furlanije.”

Motokrosista sta pozdravila tudi župana občin, kjer leži proga (Šempeter Vrtojba in Miren-Kostanjevica). Oba si prizadevata tako za gradnjo čistilne naprave kot za legalizacijo dirkališča na nekoliko spremenjeni lokaciji.

Najboljše primorske uvrstitve v ostalih kategorijah, 125 R2: 2.Denis Zorman (MK Brda); R3: 2. Aleks Mlekuž (Enduro Koper); mladi do 85 ccm: 3. Urban Ražman (MK Rihemberk).

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano