Prvaki ugnali sosede

Z zmago v kraškem derbiju proti Skali so balinarji kobjeglavskega Hrasta zasedli vrh superligaške lestvice, ki si ga delijo s koprsko Luko. Antena iz Portoroža je v domači dvorani tesno izgubila s Trato.

Andrej Kastelic Foto: Osebni Arhiv A. K.
Andrej Kastelic Foto: Osebni Arhiv A. K.

SLOVENIJA > “Zmagovalca so odločile zadnje krogle. V odločilnih trenutkih smo bili bolj natančni in si priigrali pomembne tri točke,” je po zmagi proti Skali razmišljal vodja Hrasta, Valter Švara.

Hrast : Skala 12:10; štafetno zbijanje - M. Švara, Petrič : Povh, Požar 49:39; krog- Ravbar : Pirjevec 20:21, Kavčič : Margon 25:20; natančno z. - K. Sosič : Ozbič 18:16, M. Švara : Povh 16:17; hitrostno z. - Petrič : Pirjevec 42:33, K. Sosič : Margon 30:36; trojka - Marušič, Petrič, Žerjal (K. Sosič) : Margon, Požar, Mahnič 6:13; dvojica - I. Sosič, M. Švara : Povh, Pirjevec 7:5, Urdih, Ravbar (V. Švara) : Ozbič, Piščanc 11:6; posamezno - Kavčič :Štoka 10:11.

Aktualni prvaki iz Kobjeglave so v kraški derbi vstopili kot veliki favoriti, a so se morali za drugo prvenstveno zmago zelo potruditi. Sežanci so jim vseskozi dihali za ovratnik in po zmagi Boruta Margona proti Klemenu Sosiču v hitrostnem zbijanju s 36:30, so vodstvo Hrasta znižali na 8:6. V zadnjem delu tekme se je v sežanski balinarski dvorani odvijala prava drama, v kateri sta izkušena Iztok Sosič in Marko Švara v igri dvojic s 7:5 ugnala sežanska mladinca Matijo Povha in Roka Pirjevca. Uspešna je bila tudi druga kobjeglavska dvojica, medtem ko so Sežanci osvojili točke v trojki in igri posameznikov, kar pa na koncu ni zadostovalo za preobrat. “Sežanci so izkoristili poznavanje domačega igrišča. Gledalci so lahko uživali v pravem derbiju. Z uvodnima dvema zmagama smo izpolnili načrt, zdaj pa nas čakajo še težje preizkušnje,” je dodal Švara, ki ga v soboto čaka ponovitev lanskega finala v koprski dvorani proti domači Luki.

Superliga, 2. krog - Krim : Luka Koper 4:18, Hrast : Skala 12:10, Antena Portorož : Lokateks Trata 10:12, Planina Ribnikar AS : Rogaška Crystal 19:3. Vrstni red - Luka Koper in Hrast 6, Antena Portorož, Planina Ribnikar AS, Skala in Lokateks Trata 3, Krim in Rogaška Crystal 0.

Slednja je tokrat visoko slavila v Ljubljani, kjer je bilo vse odločeno že po zmagah Gregorja Vouka in Andreja Kastelica v hitrostnem zbijanju, gostje pa si tudi v zadnjem delu srečanja niso privoščili počitka, temveč so si z zbrano igro izboljšali količnik.

V dvorani na Belem križu je gostovala Lokateks Trata, ki je srečno in spretno osvojila tri točke. Zmagi Roberta in Tadeja Kontiča v igri v krog sta napovedali, da se Portorožani ne mislijo predati, Nikola Đorđević pa je z osvojenima točkama v hitrostnem zbijanju poskrbel za zanimivo končnico. Škofjeločani so kljub zelo solidni predstavi domačinov ohranili majhno prednost in iztržili prvo zmago v sezoni, balinarji Antene pa so kljub porazu potrdili, da so zasluženo člani elitne druščine.

SM


Najbolj brano