Primorskih čolnov ni obvarovala niti vojska

Kajakaški dvojec v Soških elektrarn na mirnih vodah - Lovro Leban in Rok Kuk - je v petek na pripravah v južni Italiji ostal brez čolna - dvojca. Neznanci so ga ukradli iz skladišča vadbenega centra športne enote italijanske vojske in policije!

Lovro Leban in Rok Kuk sta v Italiji ostala brez čolna Foto: Ervin Čurlič
Lovro Leban in Rok Kuk sta v Italiji ostala brez čolna Foto: Ervin Čurlič

SABAUDIA> Kajakaški dvojec državne reprezentance na mirnih vodah Lovro Leban - Rok Kuk je v petek na pripravah ob jezeru pri južnoitalijanskem mestu Sabaudia (sto kilometrov oddaljeno od Neaplja) presenečen ugotovil, da je ostal brez čolna. Za nameček člana Soških elektrarn z Mosta na Soči nista bila edina oškodovana. Pešec je postal tudi njun klubski kolega, kajakaš Lovro Leban. Jeza in začudenje sta bila toliko večja, ker je bilo prizorišče preizkušeno že iz prejšnjih sezon, ko tovrstnih težav ni bilo. Nihče jih tudi ni pričakoval, saj so fantje z ostalimi slovenskimi reprezentanti vadili v centru športne enote italijanske vojske in policije, kjer so vsakič pred odhodom v hotel v ograjenem in varovanem prostoru shranjevali športno opremo.

Ko smo po kraji poklicali Roka Kuka, člana dvojca, ki je letos na EP do 23 let osvojil evropsko srebro, so si fantje od šoka že nekoliko opomogli in ob pomoči kluba sprožili reševalno akcijo: “Na srečo tu trenira precej ekip in so nam na pomoč z izposojo dvojca prišli Švicarji, za Lebana pa je svoj čoln odstopil in ga k nam poslal Jernej Župančič Regent. Ker smo še v zgodnji fazi priprav, ko veliko veslamo v enojcu in ko tehnika še ni tako v ospredju, v kratkem ne bomo prizadeti. Težave bodo nastopile po novem letu, ko se začnejo tehnični treningi, saj nadomestni čolni niso narejeni po naših merah, dobavni roki za nove pa so kar dolgi,” je povedal Kuk.

Zaplet skuša po najboljših močeh urediti klubski trener Dejan Testen, ki upe polaga predvsem v hitre dogovore z dobavitelji: “Pri italijanski policiji so sproženi vsi postopki, vendar je zadeva zelo čudna. Vse je bilo varovano, brez čolnov pa smo ostali le mi. Bojim se, da je to povezano z našo selitvijo v drug, cenejši hotel. Naš lanski je bil povezan z vadbenim centrom, letošnji, nekoliko bolj oddaljen, pa ne. Klubske čolne imamo sicer zavarovane, a bo šele postopek pokazal, kaj se bo dalo uveljavljati. Ta čas se moramo zanesti na hitro izvedbo naročila pri dobaviteljih in upanje, da bomo ustrezna nova čolna po meri dobili čez dober mesec.”

Za kriminalno bogato južno Italijo sicer dokaj značilen zaplet je kar neprijetna popotnica pred olimpijskimi kvalifikacijami.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano