Predsednik bi delal red

Sodeč po točkovnem izkupičku v jadranski vaterpolski ligi (devet točk iz osmih tekem, osmo mesto) gre vaterpolistom Rokave Koper po tekmovalni plati kar dobro. Toda pesti jih pomanjkanje denarja, nedavne izjave predsednika Iztoka Brozoviča pa nakazujejo, da škripa tudi v medsebojnih odnosih.

Iztok Brozovič: “Razmere v klubu so dobre.” Foto: Venčeslav Japelj
Iztok Brozovič: “Razmere v klubu so dobre.” Foto: Venčeslav Japelj

KOPER> Po nekaj tekmah, ki so jih Koprčani odigrali z enim samim centrom (Danijel Benić), je ekipo v soboto proti Jugu okrepil drugi Američan Greg Enloe. Zamenjal je Tea Galiča, ki je po poteku pogodbe odšel. Odšel je tudi Andraž Verač, njegovo odsotnost bodo pokrivali z domačimi mladinci.

Ob Galiču in Veraču pa se je v središču pozornosti v minulih dneh znašel trener Veselin Đuho, lastnik dveh zlatih olimpijskih medalj, vodja klubske stroke, ki je Koprčane lani pripeljal med osem najboljših v evropskem pokalu LEN in do osmega mesta v jadranski ligi; oba dosežka sta najvišja v zgodovini kluba in slovenskega klubskega vaterpola.

Polemiko je s svojimi odgovori v intervjuju za športni dnevnik Ekipa sprožil predsednik kluba Iztok Brozovič. Povedal je, da nekateri igralci “ne izpolnjujejo pričakovanj”, o Đuhu pa, da je “vprašanje, ali si mi še želimo sodelovati z njim. O njegovih uspehih in osvojenih lovorikah ne dvomim, vendar je lahko narediti rezultat, če ti nekdo napolni slačilnico z dobrimi in dragimi igralci”. Dodal je mnenje, da se Đuho “tudi kot selektor ni ravno izkazal”, in navedel, kaj bi moral delati drugače.

Iz kluba sta odšla Andraž Verač, kateremu očitajo neprimerno obnašanje v hotelu, in center Teo Galič, s katerim se niso sporazumeli o novi pogodbi. Sicer pa preiskava v zadevi Verač še ni končana; najprej bodo njene rezultate dobili v čateških Termah, ki so vložile prijavo, je povedal Brozovič.

Izjave so razburkale vodo v koprskem bazenu, zato smo predsednika zaprosili za odgovor na vprašanje, kakšne so razmere v klubu, saj bi iz odgovorov v intervjuju lahko sklepali, da niso najboljše - lahko bi tudi rekli, da je predsednik opral nekaj klubskega umazanega perila. Brozovič je odgovoril: “Razmere v klubu so dobre, vendar pa je v vsakem kolektivu tako: ko pride nekdo nov in zahteva red in disciplino, se nekateri hitro prilagodijo, nekaterim se sploh ni potrebno prilagajati, nekateri pa imajo s prilagajanjem velike probleme. Sploh pa nisem pral umazanega perila, samo na stalne insinuacije PN in Ekipe sem odgovoril - s stališča uprave kluba in z mojega osebnega. Z mojim razmišljanjem o trenerju se strinja večina članov upravnega odbora. Seveda pa, kot je to v demokratični družbi, nismo vsi enakega mnenja.”

Veselin Đuho, ki ga pogodba s klubom veže do 1. junija 2012, z objavljenimi ocenami ne želi javno polemizirati. Za PN je povedal: “Ta vprašanja se morajo reševati med upravo, predsednikom in trenerjem v klubu, ne pa po časopisih. Najpomembnejše je, kakšni so rezultati; moji so dobro znani, kakšni bodo predsednikovi, pa bomo videli.”

Za mnenje smo zaprosili tudi direktorja kluba Petra Bolčiča, ki je povedal: “V določenih točkah se strinjam s tistim, kar je povedal predsednik, ne pa tudi glede Đuha. Z njegovim delom sem zadovoljen; hvaležen sem mu, uspehi so prišli zaradi njegovega dela in prizadevnosti igralcev, ki jih tudi moram pohvaliti.”

Kapetan Rok Crnica zagotavlja, da se igralci trudijo, svoje obveznosti izpolnjujejo profesionalno (pet ur treninga na dan opravljajo tako, kot zahteva od njih, je potrdil tudi trener, op. a.). Imajo razumevanje za finančne težave kluba, ki z zamudami poravnava svoje finančne obveznosti do njih; tudi oni prispevajo svoj delež v spopadanju s krizo. “A obtoženi smo bili po nepotrebnem, po treh dobro odigranih tekmah. Ne vem, zakaj je bilo to potrebno. Moram priznati, da me je presenetilo, saj se o tem nismo niti pogovarjali. In logično bi bilo, da se najprej pomenimo v klubu,” je prepričan kapetan.

VENČESLAV JAPELJ


Najbolj brano