Portorožanom ni uspelo

Vnaprej odigrano srečanje zadnjega kroga rednega dela v balinarski superligi se je razpletlo z zmago Luke Koper, ki je s tem zaprla vrata zaključnega turnirja sosedom iz Portoroža. Antena Portorož : Luka Koper 7:15.

Marko Škerjanc Foto: Simon Maljevac
Marko Škerjanc Foto: Simon Maljevac

PORTOROŽ > Pred torkovim obračunom so imeli balinarji Antene še vedno teoretično možnosti za četrto mesto, ki bi jih popeljalo v bitko za naslov prvaka.

Štafeta: Šuligoj, Novak : Moličnik, Kastelic 30:34; krog: Đorđevič : Fabec 23:25, R. Kontič : Moličnik 22:25; natančno: Škerjanc : Vouk 19:19, T. Kontič : Vidali 16:12; hitrostno: Škerjanc : Kastelic 31:34, Đorđevič : Vouk 34:28; trojka: R. Kontič, Šuligoj, Zakrajšek : Mahne, Vouk, Cergolj 13:4; dvojici: T. Kontič, Carpenetti : Vidali, Brčič 7:13, Beržan, Škerjanc : Moličnik, Kastelic 2:13; posamezno: Đorđević : Fabec 9:13.

Novinci v ligi so za zgodovinski uspeh potrebovali zmago proti Koprčanom, ki pa so kljub odsotnosti Dejana Korena in Denisa Benčiča sosedski derbi odigrali na visoki ravni in zabeležili suvereno zmago. Gostje so hitro povedli s 6:0, za prve točke domačinov pa sta v natančnem zbijanju poskrbela Marko Škerjanc in Tadej Kontič. Sledilo je hitrostno zbijanje v katerem sta si moštvi razdelili izkupiček, tako da so gostje pred zadnjim delom srečanje vodili z 9:5, v klasičnih igrah pa so svojo prednost še povečali in na presenetljivo lahek način osvojili tri točke. “Brez dveh soigralcev smo zmagali presenetljivo gladko. Še posebej bi pohvalil Moličnika in Fabca, ki sta odigrala odlično tekmo. Zdaj nas čakajo priprave na zaključni turnir,” je razplet obalnega obračuna pokomentiral Andrej Kastelic, ki gostiteljem ni oddal niti točke. V domačem taboru je razumljivo vladalo razočaranje, a je tajnik kluba Zdravko Taškar odločen, da bo Antena ostala v elitni druščini: “Do izraza so prišle izkušnje Koprčanov, pa tudi njihova neobremenjenost. Kot novinci v ligi smo lahko zadovoljni s petim mestom po rednem delu prvenstva, kar nam prinaša prednost domačega igrišča v boju za obstanek.”SM


Najbolj brano