Popolno poljsko zmagoslavje

Tekma za svetovni pokal v smučarskih skokih v Engelbergu se je končala s poljskim zmagoslavjem. Senzacionalno jo je dobil Jan Ziobro, ki doslej v svetovnem pokalu ni bil višje od devetega mesta, popoln poljski uspeh je z drugim mestom dopolnil Kamil Stoch, ki je zaostal za 6,2 točke.

Kdo je Jan Ziobru, so se spraševali mnogi ljubitelji smučarskih skokov, potem ko so opazovali rezultate prve serije, po kateri je vodil 22-letni Poljak, ki je šele 16-ič nastopil na tekmi svetovnega pokala
Kdo je Jan Ziobru, so se spraševali mnogi ljubitelji smučarskih skokov, potem ko so opazovali rezultate prve serije, po kateri je vodil 22-letni Poljak, ki je šele 16-ič nastopil na tekmi svetovnega pokala 

ENGELBERG > Tretje mesto je zasedel Norvežan Anders Bardal.

Slovenci niso zabeležili odmevnejšega rezultata, so pa dosegli lep ekipni uspeh, saj se jih je prvič v sezoni kar šest dokopalo do točk. Najboljši je bil Peter Prevc na 15. mestu, mesto za njim je zasedel Rok Justin, ki je točke svetovnega pokala osvojil prvič. Jaka Hvala je zasedel 20., Robert Kranjec 22., Tomaž Naglič 26., Jurij Tepeš pa 29. mesto.

Kdo je Jan Ziobru, so se spraševali mnogi ljubitelji smučarskih skokov, potem ko so opazovali rezultate prve serije, po kateri je vodil 22-letni Poljak, ki je šele 16-ič nastopil na tekmi svetovnega pokala. Večina jih je menila, da je njegovo vodstvo (to niti ni bilo edino presenečenje prve serije) posledica boljših razmer na začetku tekme, zato so bili prepričani, da mladi Poljak ne bo zdržal. A Ziobru je tudi v drugi seriji pokazal mojstrstvo, s 141 metri je celo izenačil rekord skakalnice. Resda ni pristal v telemarku, a njegova prednost iz prve serije je zadostovala, da je postal sedmi Poljak z zmago v svetovnem pokalu.

Poljaki so bili nasploh razred zase na prvi izmed dveh tekem v Engelbergu. Med najboljših sedem so se uvrstili kar štirje, da so zabeležili dvojno zmago, pa je poleg Ziobra zaslužen še Stoch, ki je z najboljšim dosežkom druge serije s sedmega mesta po prvi napredoval na drugo, kar je zadostovalo tudi za prevzem vodstva v svetovnem pokalu, saj je bil doslej vodilni Avstrijec Gregor Schlierenzauer tokrat le 27.

STA


Najbolj brano