Ponovitev lanskega finala

Balinarji Luke Koper in Hrasta iz Kobjeglave v današnji derbi, ki ga bo ob 15. uri gostila koprska balinarska dvorana, vstopajo z odlično popotnico. Obe moštvi sta v prvih dveh krogih zabeležili popoln izkupiček.

Lani so igralci Hrasta v Kopru proslavili državni naslov Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Lani so igralci Hrasta v Kopru proslavili državni naslov Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER, KOBJEGLAVA > Lanska povratna finalna tekma, v kateri so prvi naslov državnega prvaka v zgodovini kluba osvojili Kobjeglavci, je napolnila koprsko dvorano.

Tekma med Luko Koper in Hrastom se bo v koprski balinarski dvorani začela ob 15. uri.

Podobnega vzdušja se balinarji obeh ekip nadejajo tudi danes, saj gre za derbi vodilnih moštev superlige. “Z zmagama v prvih dveh krogih smo izpolnili načrt, zato lahko gremo v Koper dokaj neobremenjeno. Domačini so v svoji dvorani seveda favoriti, vendar imamo tudi mi svoje adute,” pred derbijem napoveduje vodja Hrasta Valter Švara, ki je lahko zadovoljen z izkupičkom svojega moštva v tekaških disciplinah. V igri v krog je dve zmagi zabeležil izkušeni Rajko Kavčič, v natančnem zbijanju pa je še neporažen Klemen Sosič. V koprskem taboru upe polagajo v dobro formo izkušenega Gregorja Moličnika, ki blesti v igri v krog, Anton Fabec je imel v prvih dveh tekmah mirno roko v natančnem zbijanju, z zmago proti žilavim Kraševcem pa bodo morali Koprčani popraviti svoje dosežke v hitrostnem in štafetnem zbijanju.

Balinarji portoroške Antene bodo v tretjem krogu gostovali v Rogaški Slatini, kjer bi lahko prišli do polnega izplena, podobne načrte pa imajo tudi Sežanci, ki bodo gostili Kranjčane. SM


Najbolj brano