Pokljuka in Vitranc

Zimski športi nadaljujejo sezono v olimpijskem ritmu. Od danes do nedelje bodo v smučini biatlonci, skakalci, tekači in seveda alpski smučarji in smučarke.

Kamil Stoch si v tem tednu nabira morda odločilno prednost v boju za naslov zmagovalca svetovnega pokala Foto: STA
Kamil Stoch si v tem tednu nabira morda odločilno prednost v boju za naslov zmagovalca svetovnega pokala Foto: STA

EVROPA > Živahno bo tudi v Sloveniji, saj bosta kar dve prizorišči tekem svetovnega pokala pri nas. Pokljuka, ki bo od danes do nedelje gostila biatlonsko karavano, utegne zasenčiti tradicionalni pokal Vitranc, ki ima v Kranjski Gori bistveno daljšo tradicijo.

Rezultatska krivulja slovenskih alpskih smučarjev se tudi v letošnji sezoni ni dvignila, prej nasprotno. Domači privrženci nimajo veliko izbire. V soboto bodo v veleslalomu stiskali pesti predvsem za obetavnega Žana Kranjca, v nedeljskem slalomu pa za veterana Mitjo Valenčiča, ki se poslavlja. V središču pozornosti pa bo obračun za veliki kristalni globus med Avstrijcem Marcelom Hirscherjem in Norvežanom Akslom Lundom Svindalom.

Tina Maze lovorike, ki jo je osvojila lani, sicer še ni oddala, a bi morala do konca sezone ujeti rekordni ritem iz pretekle zime. Danes in jutri bosta v Åreju na sporedu veleslaloma, v soboto pa še slalom.

Petru Prevcu se ob izjemnem Poljaku Kamilu Stochu veliki kristalni globus v smučarskih skokih počasi izmika. Prek drevišnjih kvalifikacij si bo vstopnico za predzadnjo tekmo skandinavske turneje, ki bo jutri v Trondheimu, skušal zagotoviti tudi Jaka Hvala.

Biatlonci bodo svoj spored na Pokljuki odprli danes s sprinterskima tekmama. Pod drobnogledom bosta Jakov Fak, ki je na zadnjih preizkušnjah v Sočiju stopnjeval formo, in bronasta olimpijka Teja Gregorin, ki pa je zaradi bolezni preskočila kar nekaj treningov.

ASO


Najbolj brano