Plavali so tudi štirje olimpijci

Plavalni klub Koper 8. julija praznuje 54. obletnico delovanja, zato je tudi letos (petič zapored) organiziral mednarodni plavalni miting. Udeležilo se ga je 333 plavalcev iz 24 plavalnih klubov iz Slovenije, Hrvaške, Italije ter Bosne in Hercegovine.

Anja Čarman je svojim mladim navijačem delila nekaj avtogramov Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Anja Čarman je svojim mladim navijačem delila nekaj avtogramov Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER> Plavalci so v vročem in sončnem vremenu v soboto opravili kar 964 startov. Pomerili so se v devetih, predvsem krajših disciplinah, s čimer želijo organizatorji tekmovanje omejiti na en dan.

Pokal za najboljši seštevek točk dveh rezultatov in nagrada sta pripadla Tjaši Vozel (Zvezda Kranj, 1610 FINA točk) in Matjažu Markiču (Koper, 1760 FINA točk), ki je zmagal na 50 metrov prsno in bil drugi na 100 metrov prsno. Prav njegov dvoboj z aktualnim evropskim prvakom Damirjem Dugonjićem je bil poslastica letošnjega Pokala Kopra. Na 100 metrov prsno je bil Dugonjić hitrejši. Markič do predpisanega roka ni izpolnil A mednarodne norme za nastop na OI, zato v London ne bo potoval. Bodo pa čez manj kot mesec dni tam nastopale Anja Čarman, Tjaša Vozel in Urša Bežan, ki so tudi plavale v Žusterni.

“Hvaležna sem vsem članom kluba in njihovim staršem ter prijateljem iz drugih slovenskih klubov za sodelovanje pri brezhibno izvedenem tekmovanju. Vsaka taka tekma spremeni naš bazen v nekaj posebnega. Vedno nas razveseli tudi sodelovanje Matjaža Markiča na domačih tekmah,” je na koncu poudarila predsednica PK Koper, Alenka Šarkanj, ki je udeležence povabila še na državno prvenstvo članov, mladincev in kadetov od 26. do 29. julija v Žusterni ter na septembrski 28. mini plavalni maraton.

Plavalni klub Koper je razdelil skupno 63 kompletov medalj, prejelo jih je tudi sedem Primorcev. Ob Markiču je bil najbolj uspešen Filip Zelić (Koper), ki je v članski konkurenci osvojil pet drugih mest: na 50,100 in 200 m prosto, 50 m delfin in 200 m mešano. Patrik Koncilja (Biser Piran) je v kadetski konkurenci osvojil tri medalje, Noa Zelić (Koper) med starejšimi deklicami eno bronasto medaljo, Matic Benčič (Biser) je bil drugi na 100 metrov prsno med starejšimi dečki, Jennifer Dovidija (Koper) tretja na 50 metrov delfin med mlajšimi deklicami, Matteo Kersikla (Biser) pa tretji na 50 metrov prsno med mlajšimi dečki.

DES, ŽŽ


Najbolj brano