Peter Prevc zmagovalec na Kulmu

Slovenski skakalec Peter Prevc (369 točk) je na drugi letošnji tekmi svetovnega pokala v smučarskih poletih na Kulmu prvič v karieri stopil na najvišjo stopničko. Po drugem mestu na sobotni tekmi je danes ugnal vso konkurenco, skupno pa osvojil še šeste stopničke svetovnega pokala v karieri.

Slovenski skakalec Peter Prevc je zmagal  v smučarskih poletih na Kulmu (fotografija je iz arhiva) Foto: Primoz Lovric
Slovenski skakalec Peter Prevc je zmagal v smučarskih poletih na Kulmu (fotografija je iz arhiva) Foto: Primoz Lovric

BAD MITTERNDORF > Drugi je bil Avstrijec Gregor Schlierenzauer (366,9 točke), tretji pa sobotni zmagovalec Japonec Noriaki Kasai (365,8).

V finalu je nastopilo pet Slovencev; odličen nastop je uspel Juriju Tepešu (340,9), ki je s 14. mesta po prvi seriji napredoval na končno sedmo, Jernej Damjan (329,6) je zasedel 14. mesto, dvakratni zmagovalec na letalnici na Kulmu (2010, 2012) Robert Kranjec (319,2) pa je v finalu z 11. nazadoval na končno 18. mesto. Do novih točk svetovnega pokala je na današnji tekmi prišel tudi Jaka Hvala (313,5) s 25. mestom. Brez finala je s 40. mestom v prvi seriji ostal Tomaž Naglič.

Sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih se bo nadaljevala z mini poljsko turnejo; že v četrtek bo na sporedu preizkušnja v Wisli, konec tedna pa sledita še tekmi v Zakopanah.

STA


Najbolj brano