Paralelni reli kros: Vodopivec ugnal Komela

Absolutni zmagovalec tretje dirke sezone slovenskega pokala v avtomobilističnem paralelnem reli krosu je včeraj v Vrtojbi postal Ivo Bokal (ŠD Utrip), v diviziji II pa je slavil dirkač domačega ŠD Gas Vrtejba Leon Vodopivec.

Domači voznik Leon Vodopivec je v Vrtojbi dobil dirko divizije II Foto: Igor Mušič
Domači voznik Leon Vodopivec je v Vrtojbi dobil dirko divizije II Foto: Igor Mušič

VRTOJBA>Nedeljsko popoldansko cviljenje gum je na poligon opuščenega dela tovornega terminala MMP Vrtojba privabilo dobrih tisoč obiskovalcev, prireditelj, ŠD Gas Vrtejba, pa je na dirki tudi zbiral prostovoljne prispevke za svojega dirkača Deana Bahurja, ki se je težko poškodoval na nedavni motokros dirki v Mantovi in se še vedno zdravi v bolnišnici v Imoli.

Na tretji dirki sezone se je za točke slovenskega pokala v reli krosu pomerilo 40 avtomobilistov. Najbolj bučno je bilo navijanje v finalni vožnji divizije II, kjer sta se pomerila člana Gas Vrtejbe mladi Leon Vodopivec in veteran Slavko Komel. Z manj kot sekundo prednosti je z bistveno boljšim in novejšim avtomobilom slavil Vodopivec, ki je nato dragocenega novega clia, ki je sicer v lasti domžalskega Lema racinga, spravil v bokse, Komel pa se je s svojo že skoraj oldtimersko opel astro podal še v izločilne boje v absolutni konkurenci in prišel zelo daleč - na 5. mesto.

Na zaviti progi so bili v izraziti prednosti lahka vozila in predvsem tista s pogonom na vsa štiri kolesa. Lahkotnost dobro pripravljenega citroena AX je za 3. mesto izkoristil Daniele Trani (ŠD Vrt) iz Strunjana - sicer zmagovalec divizije I. Absolutnemu zmagovalcu, Škofjeločanu Ivu Bokalu in njegovi štirikolesno gnani specialki za avtokros ni bil nihče kos.

IM


Najbolj brano