Optimizem v bazenu

V zadnjem obdobju se je vaterpolo znašel na naslovnicah predvsem po zaslugi dolgov slovenske zveze, klubi pa se kljub temu po svojih močeh pripravljajo na novo sezono, v kateri imajo svoje načrte tudi v Žusterni.

Koprski trener Marino Cetin  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Koprski trener Marino Cetin  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Po lanski dokaj presenetljivi uvrstitvi v finale državnega prvenstva si naslednica AVK Koper Žusterna želi nekaj podobnega tudi letos. Ker Slovenijo po bankrotu Kopra ter odstopu Triglava v Jadranski ligi zastopa mariborski Branik, se je konkurenca malce razširila, čeprav še ni povsem jasno, s kakšno postavo bodo Štajerci nastopali v slovenski ligi.

Koprski trener Marino Cetin je kot običajno zmeren optimist: “Treniramo po urniku, pri čemer nam je v veliko pomoč balon, ki se znova razprostira nad bazenom. Večinoma smo zadržali lansko moštvo, v katerem kljub nekaterim opcijam o odhodu ostajata tudi Černeka in Fabič, znova pa se nam je pridružil vratar Luka Gržentič. Lani je moštvo napredovalo ter pridobilo nekaj izkušenj, razmere za delo so boljše. Odigrali smo tudi nekaj pripravljalnih turnirjev, zato upamo vsaj na ponovitev lanskega dosežka, torej uvrstitev v finale. Verjetno je Triglav favorit za naslov, Branik pa je v Jadranski ligi gotovo vsaj malce napredoval, zato bo še zanimivo.”

S trenerjem “morskih psov” se strinja tudi direktor Žusterne Duško Lončarevič, ki že težko pričakuje začetek sezone: “V petek ob 20.30 se bomo v našem bazenu pomerili z Gorico na pokalnem srečanju, kjer seveda pričakujemo gladko zmago, prvenstvo pa se prične januarja. Položaj v klubu je boljši kot lani ob tem času, saj smo večinoma stabilizirali ekipo, fantje redno trenirajo in znova lahko z več optimizma zremo v prihodnost. Moštvu se je pridružilo še nekaj nadobudnih igralcev, medtem ko bodo drugi z Bonifiko nabirali izkušnje v prvenstvih mlajših kategorij.”

Če se je reprezentanca znašla v nezavidljivem položaju, pa sta vsaj obalna kluba očitno pripravljena na novo sezono, v kateri bosta lahko po enoletnem premoru spet nastopala v lastni vodi.BORIS PLANINC


Najbolj brano