Nov veter med vaterpolisti

Po polomu visokoletečega načrta vaterpolistov Rokave Koper je na Obali nastal klub Bonifika, ki so ga ustanovili starši članov mlajših selekcij.

Mlajši kadeti Bonifike že zmagujejo v državnem prvenstvu
Mlajši kadeti Bonifike že zmagujejo v državnem prvenstvu 

KOPER> Bonifika je aktivna od lanskega novembra, zato se je lahko še pravočasno prijavila v letošnja državna prvenstva mlajših kategorij, kjer največ obetajo mlajši kadeti do 15. leta, ki so letos kar s 17:8 že premagali celo večinoma nedotakljivi Triglav.

Redno se s treningi ukvarja približno 50 nadebudnih vaterpolistov, klub pod vodstvom predsednika Zorana Adžiča pa skupno premore okoli 80 članov.

Za pet selekcij skrbita trenerja Marino Cetin in Nejc Potočnik, sekretarka Ana Memon pa pojasnjuje ustroj ter filozofijo novega vaterpolskega kluba, katerih je sicer v vsej Sloveniji le za vzorec: “Bonifiko smo ustanovili starši mladih vaterpolistov, s čimer pravzaprav rešujemo požar, ki je nastal v koprskem vaterpolu. Vse v celoti financiramo iz članarin in manjših donatorskih prispevkov, saj v klubu delujemo povsem brezplačno in želimo delati za dobro vaterpola. V upravnem odboru so strokovni ljudje, pod budnim očesom nadzornega odbora pa nihče ne porabi niti evra brez potrebe, kajti poslovanje je povsem transparentno. Zelo pazimo na stroške, o članski ekipi pa za zdaj ne razmišljamo.”

Fantje trenirajo petkrat tedensko v hotelu v Žusterni ter na Debelem rtiču, domače tekme pa igrajo v Trstu, zato seveda tudi oni komaj čakajo na prenovitev bazena ob koprskem zalivu (nekdanji balon), ki naj bi v zadnji četrtini leta po načrtih dobil trdno streho in zastekljene premične stene. Pravi impulz za razvoj vaterpola, plavanja in še česa v Kopru bi bila seveda dograditev centra na Bonifiki, kjer so investitorji nasedli, vendar naj bi se dela letos končno nadaljevala. Ana Memon še dodaja: “Moramo se zahvaliti tudi MO Koper, ki nam je omogočila redne treninge.”

BORIS PLANINC


Najbolj brano