Nov cilj je Nova Zelandija

Lucija Mlinarič je na evropskem prvenstvu v Franciji še obogatila zbirko medalj na velikih tekmovanjih, kar ji je prineslo naziv športnice meseca po izboru športnega uredništva PN.

Lucija Mlinarič je na evropskem prvenstvu v Franciji še obogatila zbirko medalj na velikih tekmovanjih, kar ji je prineslo naziv športnice meseca  po izboru športnega uredništva PN
Lucija Mlinarič je na evropskem prvenstvu v Franciji še obogatila zbirko medalj na velikih tekmovanjih, kar ji je prineslo naziv športnice meseca po izboru športnega uredništva PN 

RENČE> S srebrnima odličjema je število odličij na velikih tekmovanjih zaokrožila na 20. Enajst od teh jih je osvojila v članski kategoriji. Lucija Mlinarič je v zadnjih petih letih dodobra razvadila kotalkarsko javnost. Medalje z evropskih ali svetovnih prvenstev in drugih velikih tekmovanj se zdijo skoraj samoumevne. Koliko je vloženega truda, ve le ona sama in njeni najbližji ter trenerji in vodstvo iz Kotalkarskega kluba Renče, ki ji je po vrnitvi s prvenstva stare celine tako kot ostalim reprezentančnim kolegicam pripravil sprejem.

V Franciji 25-letna Mlinaričeva sicer ni ubranila zlatih medalj z zadnjega evropskega prvenstva, a ji razplet ni pustil grenkega priokusa. V obeh disciplinah je boljše ocene prejela le Italijanka Deborah Sbei. Naslednica Tanje Romano se je lani na evropskem prvenstvu odpovedala prostemu programu in s tem tudi možnosti osvojitve odličja v kombinaciji.

> Ali ste zadovoljni z razpletom?

“Parne letnice mi običajno ne ležijo. Na vrh se je lažje povzpeti kot ga ubraniti. Srebrnih medalj v prostem program in kombinaciji sem ravno tako vesela kot lanskih odličij. Pretežni del sezone sem se namreč ubadala z zoprno poškodbo gležnja, ki se je vlekla do avgusta. S svojimi izvedbami sem zelo zadovoljna. Prinesle so mi spoznanje, da sem konkurenčna za vrh in lahko premagam Italijanko na svetovnem prvenstvu, ki bo v začetku oktobra na Novi Zelandiji.”

> Zlata medalja s svetovnega prvenstva je še edina, ki vam manjka v bogati zbirki. Kakšne so možnosti zanjo?

V štirih tednih do odhoda na SP bom morala dodelati obvezne like, pri katerih sem na evropskem naredila nekaj nepotrebnih napak, in na koncu osvojila peto mesto. Prehitele so me specialistke za to disciplino in Sbeieva, s katero sva odstopali od konkurence. Na svetovnem prvenstvu bodo po videnem odločale malenkosti. Morda bo treba več tvegati za zlato odličje, saj imajo sodniki italijanske tekmovalce, ki po tradiciji krojijo kotalkarski vrh, morda podzavestno nekoliko bolj v čislih.”

> Kakšna bo konkurenca na svetovnem prvenstvu?

“Kotalkarski vrh se počasi širi, tudi s konkurenco iz Argentine, ZDA, Avstralije, Kanade in Brazilije. V igri za medalje nas je 10, 15, odvisno od dnevne forme. Prihajajo novi obrazi, čeravno imamo bolj izkušene tekmovalke še nekaj prednosti.”ALEŠ SORTA


Najbolj brano