Nič dopinga na letošnjem Touru

Kolesarska protidopinška agencija je danes sporočila, da na letošnji dirki po Franciji ni bilo nobenega pozitivnega dopinškega testa. Direktorica agencije Francesca Rossi je povedala, da so zdravniki na Touru odvzeli 622 vzorcev, od tega 443 krvnih in 179 urinskih.

Chrisa Frooma so večkrat testirali
Chrisa Frooma so večkrat testirali 

PARIZ > “Na letošnji francoski pentlji ni bilo abnormalnih izvidov,” je dejala Rossijeva, direktorica protidopinške agencije, ki deluje pod okriljem Mednarodne kolesarske zveze (Uci). Obenem ni želela potrditi, da je bil letošnji Tour “čist”, poudarila je le, da za zdaj ni bilo nenavadnih izidov dopinških testov.

Že med dirko po Franciji so mediji s sumi o dopingu večkrat napadli poznejšega zmagovalca Britanca Chrisa Frooma, ki je pokazal nekaj izjemnih predstav. Rossijeva je potrdila, da so prav Frooma večkrat testirali.

Novica je blagodejna za šport, ki mu je resno padel ugled v zadnjem letu dni, ko si priznanja o goljufijah s prepovedanimi sredstvi vrhunskih kolesarjev sledijo dan za dnem. Vse od priznanja sistematične zlorabe dopinga zdaj že nekdanjega sedemkratnega zmagovalca Toura Lancea Armstronga so preiskovalci odkrili ogromno število zlorab.

STA


Najbolj brano