Ni šlo v mrežo

V drugi tekmi finala državnega prvenstva so vaterpolisti Žusterne v Mariboru izgubili z domačim Branikom z 8:14.

V drugi tekmi finala državnega prvenstva so vaterpolisti Žusterne v Mariboru izgubili z domačim Branikom z 8:14 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
V drugi tekmi finala državnega prvenstva so vaterpolisti Žusterne v Mariboru izgubili z domačim Branikom z 8:14 Foto: Tomaž Primožič/Fpa

MARIBOR > Branilci državnega naslova iz Maribora so izenačili izid v zmagah na 1:1, tretja tekma, moštvi igrata na tri zmage, pa bo v soboto v Mariboru.

Branik : Žusterna 14:8 (3:0, 4:1, 3:2, 4:5); sodnika Hajdin (Ljubljana), Pančur (Kranj); Branik: Škrbič, Gledec 5, Aljaž Pevc 4, Uremović 3, Rajš in Globovnik po 1; Žusterna: Grzentič, Potočnik 5, Anzeljc 2, Nenad Černeka 1.

Do tedaj bodo Koprčani predvsem poskušali izboljšati realizacijo, ki jih je pokopala na gostovanju v Pristanu. V prvi četrtini so imeli trikrat igralca več, a niti enkrat niso zadeli. Neučinkovitost se je nadaljevala tudi v drugi četrtini. Gostje v polju niso igrali slabo, a so kar desetkrat zadeli okvir vrat, nekajkrat pa je odlično posredoval najboljši posameznik dvoboja, vratar Škrbič.

Po vodstvu Štajercev s 7:1 je bil že na sredini srečanja zmagovalec znan. Šele v zadnji četrtini se je strelsko odprlo tudi Koprčanom, pri katerih je bil še najbolj razpoložen Nejc Potočnik, ki je dosegel pet zadetkov. A je slednji moral hkrati opravljati tudi vlogo trenerja, saj je bil Dušan Lončarević, ki vodi Žusterno, na prvi tekmi izključen in tokrat ni smel voditi svoje ekipe s klopi.

Do neljubega zapleta je prišlo v zadnji četrtini, ko sta si skočila v lase Črt Pečar (Žusterna) in Matevž Pevc (Branik). Sodnika sta ju izključila, vendar je marsikdo od navzočih razumel, da sta izključena brez pravice zamenjave, nakar se je izkazalo, da sta bila izključena s pravico zamenjave. Razlika je v tem ali bosta imela prepoved nastopanja na naslednji tekmi ali ne.

DES


Najbolj brano