Največ, kar se je dalo

V prvi tekmi finala DP je izolski Arrigoni nudil več kot dostojen odpor serijskim državnim prvakinjam iz Raven na Koroškem. Gostje so zmagale s 5:3.

Ekipa Arrigonija, ki se meri v finalu DP Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Ekipa Arrigonija, ki se meri v finalu DP Foto: Zdravko Primožič/Fpa

IZOLA > Končna zmaga Fužinarja Interdiskonta, ki lovi že svojo šesto zaporedno zmago v državnem prvenstvu, ni bila nikoli zares ogrožena, a so Primorke pustile dober vtis in se od domačih navijačev poslovile v velikem slogu. Ekipa iz Koroške je namreč absolutni favorit domačega DP, tako da bo že na povratnem dvoboju v sredo zagotovo osvojila nov naslov. Izolanke so že z uvrstitvijo v finale presegle pričakovanja, z odporom, ki so ga nudile, pa so povsem upravičile svojo uvrstitev v finale. V dvorani Arrigoni je blestela predvsem Jana Ludvik, ki je premagala vse nasprotnice. Novopečena slovenska reprezentantka je odpravila Zalo Veronik s 3:0, proti Asyi Kasabovi je slavila s 3:1, za zmago proti Manci Fajmut pa je morala dodobra garati, bilo je 11:9 v petem nizu.

Odlično formo z zadnjih tekem je znova potrdila mlada domačinka Katrina Sterchi, ki je v prvi tekmi proti Fajmutovi presenetljivo povedla z 2:0, na koncu pa se je članska državna prvakinja le zbrala in tekmo dobila s 3:2. Vse preostale tekme so Korošice dobile gladko s 3:0, pri čemer so vse igralke premagale Alenko Ačimovič, Kasabova pa je bila boljša še od Urške Čokelj.

> Arrigoni : Fužinar Interdiskont 3:5 (Sterchi : Fajmut 2:3, Ludvik : Z. Veronik 3:0, Ačimovič : Kasabova 0:3, Ludvik : Fajmut 3:2, Čokelj : Kasabova 0:3, Ačimovič : Z. Veronik 0:3, Ludvik : Kasabova 3:1, Ačimovič : Fajmut 0:3). DES, STA


Najbolj brano