Najboljša sta bila Berčič in Lenarčič

Prvi dan kvalifikacij evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane v slalomu v Solkanu so se na Sočo podali kajakaši, kanuisti in kanuistke. Vseh šest kajakašev je prek kvalifikacij napredovalo v polfinale, prav tako večina kanuistov, med katerimi sta se najbolj izkazala Anže Berčič in Jure Lenarčič. V polfinalu bo tudi kanuistka Alja Kozorog.

Fotografija je simbolična Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična Foto: Leo Caharija

SOLKAN> Prvi tekmovalni dan EP je večina slovenskih reprezentantov svojo nalogo uspešno opravila. V dopoldanskem delu, ko so bile na sporedu kvalifikacijske vožnje kajakašev, so napredovali vsi mladinci. Martin Srabotnik je dosegel 15. čas, Vid Karner je bil 20., Rok Markočič pa je napredoval s 27. časom.

Najboljši slovenski tekmovalec med mlajšimi člani je bil Simon Brus na sedmem mestu, petkov polfinalni nastop pa sta si zagotovila tudi Martin Albreht, 17., in Matic Štrukelj kot 27.

Najboljša slovenska dosežka dneva sta priveslala kanuista Berčič in Lenarčič, ki sta zasedla tretje oziroma četrto mesto v konkurenci mlajših članov. S 14. mestom je napredoval tudi Blaž Cof. “Z uvrstitvijo sem kar zadovoljen, ne pa z drugo vožnjo. Prva vožnja je bila kljub dotiku dobra, tako da sem želel tudi v drugi veslati podobno, a se na žalost ni izšlo," je povedal Lenarčič in dodal: "Želel bi si drugačno progo. Navajen sem rutine, da se proga po kvalifikacijah spremeni. Se bo treba potruditi na tej progi, ki smo jo danes spoznali, jutri pa nas čaka še enkrat.”

V mladinski konkurenci kanuistov je zmagal Francoz Cedric Joly, drugo mesto v kvalifikacijah si je priveslal Nemec Franz-Xavier Strauss, tretje pa Čeh Lukaš Rohan. Uspešno sta nastopila tudi Luka Žganjar, ki je bil šesti, in Žiga Taljat, ki je bil 11., in ju tako v soboto čaka polfinalni nastop. V kvalifikacijah prvega dne so se pomerile tudi kanuistke. V mladinski konkurenci si je s 13. mestom polfinale priveslala Kozorogova, Beti Medved (18.) in Anja Kancler (20.) pa sta že končali nastope.

V petek se bodo v kvalifikacijah pomerile še kajakašice in dvojci, popoldne pa sledijo polfinalni nastopi vseh kategorij mlajših članov do 23 let.

STA


Najbolj brano