Najbolje kaže Izraelcu

Danes se bo s partijami 9. kroga sklenil Hitov šahovski turnir v Novi Gorici. Pred sinočnjimi dvoboji je najbolje kazalo Alonu Greenfeldu.

Najbolje je kazalo  Alonu Greenfeldu Foto: Leo Caharija
Najbolje je kazalo Alonu Greenfeldu Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Izraelski velemojster je v 7. krogu s črnimi figurami ugnal prvega nosilca in lanskega zmagovalca Olega Kornejeva. Rus s španskim državljanstvom je praktično izpadel iz boja za prvo mesto. Alon Greenfeld je imel po sedmih odigranih partijah točko naskoka pred peterico najbližjih zasledovalcev.

Sinoči se je z belimi figurami pomeril z enim od njih, Rusom Vladimirjem Burmakinom. Po 5,5 točke pa je zbrala še četverica velemojstrov: Izraelec Tamir Nabaty, Srb Siniša Dražić, Hrvat Ognjen Jovanić in Marko Tratar.

Velikih presenečenj ni bilo. Še najprijetnejše ostaja Petra Kejžar in član ŠK Nova Gorica Dejan Miletič. Oba sta bila v sedmem krogu poražena in izgubila stik z velemojstrskim vrhom. V skupini šahistov s 4,5 točke se jim je tako pridružil Vojko Srebrnič (ŠK N. Gorica). Pol točke manj je zbrala Veronika Franca (Val Koper). Danes bodo šahisti v dvorani Pinta hotela Perla odigrali zadnji, 9. krog. Začel se bo ob 15. uri.

ASO


Najbolj brano