Najbolje gre posadki Mrak-Macarol, zamejca sta šesta

V francoskem La Rochellu so mladinci in mladinke predali krmila članskim posadkam v razredu 470. Od Slovencev gre najbolje od rok Tini Mrak in Veroniki Macarol, odlična pa sta zamejca Simon Sivitz Košuta in Jaš Farneti.

 Tina Mrak in Veronika Macarol Foto: STA
Tina Mrak in Veronika Macarol Foto: STA

LA ROCHELLE > To francosko jadralsko središče organizira jubilejno 50. svetovno prvenstvo razreda 470. Članska konkurenca se je v lovljenje vetra podala v ponedeljek, po uvodnem dnevu in treh plovih pa sta Tina Mrak in Veronika Macarol (Pirat) na devetem mestu. Najboljši sta bili v prvi regati, ko sta bili četrti med 52 posadkami. V moški konkurenci sta najbolje startala Matjaž Puh in Matija Romih (Pirat), ki sta po treh plovih zasedala 71. mesto. Posadka Domen Vasič Stepančič-Jakob Božič (Burja) je bila na 80. mestu, najboljša slovenska posadka Andraž Gulič-Mitja Nevečny (Jadro) pa je bila v drugi regati diskvalificirana in je zato zasedala 83. mesto med 114 dvojicami. Odlično sta startala jadralca zamejske Čupe Simon Sivitz Košuta in Jaš Farneti, ki sta bila na šestem mestu.

Slovenski jadralci na mladinskem SP v istem razredu, ki se je končalo minuli vikend, niso izstopali. Posadka Vasič-Stepančič-Božič je bila 18, posadka Puh-Romih 25., Eva Peternelj in Valentina Baruca pa v ženski konkurenci 22.

DES


Najbolj brano