Nadal ekspresno v finale

Španec Rafael Nadal se je ekspresno prebil v finale teniškega odprtega prvenstva Francija, potem ko je v današnjem polfinalu premagal rojaka Davida Ferrerja s 6:2, 6:2, 6:1. Nadal se bo v finalu pomeril z boljšim iz današnjega dvoboja med prvim in tretjim nosilcem Srbom Novakom Đokovićem in Švicarjem Rogerjem Federerjem.

Rafael Nadal Foto: Reuters
Rafael Nadal Foto: Reuters

PARIZ> Prvi današnji polfinale pri posameznikih je za 55 minut prekinil dež, tako kot začetek prvega včerajšnjega polfinala pri posameznicah. Nekdanja številka ena moškega tenisa Rafael Nadal letos na Roland Garrosu kaže vrhunsko formo. Šestkratni zmagovalec pariškega turnirja do finala ni oddal niti enega niza. David Ferrer, ki je v četrtfinalu ugnal četrtega nosilca Škota Andyja Murrayja, je proti Nadalu prikazal sila bledo predstavo. Prvi niz je trajal 39 minut, drugi še manj, in sicer 36 minut, odločilni tretji pa le 31 minut.

Do četrtfinala je Nadal izgubil le 19 iger, kar je najmanj do zdaj na turnirjih za grand slam. Nadal in Ferrer sta se doslej srečala že dvajsetkrat, od tega je le štirikrat zmagal Ferrer, vse ostale dvoboje pa je dobil Nadal (16:4).

Izid, polfinale:

Rafael Nadal (Špa/2) - David Ferrer (Špa/6) 6:2, 6:2, 6:1.

STA


Najbolj brano