Na reliju Friuli - Alpi Orientali Humar in Rus najboljša slovenska posadka

Aleks Humar in Florjan Rus sta že osvojila letošnji naslov državnega prvaka v reliju. Kljub temu sta na reliju Friuli - Alpi Orientali, ki se je končal v soboto v Italijanskem Vidmu, za volanom škode fabie S2000 osvojila novo zmago v konkurenci slovenskega prvenstva.

Aleks Humar in Florjan Rus sta že osvojila letošnji naslov državnega prvaka v reliju. Kljub temu sta tudi na reliju Friuli - Alpi Orientali za volanom škode fabie S2000 osvojila novo zmago v konkurenci slovenskega prvenstva Foto: Aleš Pačnik
Aleks Humar in Florjan Rus sta že osvojila letošnji naslov državnega prvaka v reliju. Kljub temu sta tudi na reliju Friuli - Alpi Orientali za volanom škode fabie S2000 osvojila novo zmago v konkurenci slovenskega prvenstva Foto: Aleš Pačnik

VIDEM> S tem sta osvojila 17 zaporedno zmago ekipe Target motorsport v prvenstvu Slovenije, obenem pa je Aleks Humar dosegel 47 zaporedno zmago na hitrostnih preizkušnjah. Slovenske tekmece sta s Florjanom Rusom znova ugnala na vseh odpeljanih šestih brzincih.

120 kilometrov hitrostnih preizkušenj sta končala na skupnem četrtem mestu in s tem izenačila najboljšo slovensko uvrstitev na tej dirki. Uvrstila sta se tik za evropskim prvakom zadnjih dveh let, Italijanom Lucom Rossetijem, ki je prav tako nastopil s Škodo Fabio S2000. “Dirka je za naju potekala brez posebnosti. Ne tretji preizkušnji sva sicer naletela na olje na cesti in pri tem izgubila nekaj časa, drugače pa je reli potekal brez težav. Pred dirko sem pričakoval, da bo zaostanek za Rossettijem večji, tako da sem z nastopom zadovoljen,” je povedal Humar.

Državno prvenstvo v reliju se bo sklenilo z relijem v Idriji 12. in 13. oktobra, kjer bo ekipa Target motorsport znova med glavnimi kandidati za zmago.

NR


Najbolj brano