Na prvi posamični tekmi pet slovenskih skakalcev

V nedeljo se bo, po sobotni ekipni preizkušnji, nova sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih začela tudi v posamični konkurenci. Na današnjih kvalifikacijah v Klingenthalu si je nastop zagotovila peterica Slovencev, ob Petru Prevcu in Robertu Kranjcu, ki sta bila na tekmo neposredno uvrščena, še Jurij Tepeš, Jaka Hvala in Matjaž Pungertar.

 Na današnjih kvalifikacijah v Klingenthalu si je nedeljski nastop zagotovila peterica Slovencev Foto: © Peter Andrews / Reuters
Na današnjih kvalifikacijah v Klingenthalu si je nedeljski nastop zagotovila peterica Slovencev Foto: © Peter Andrews / Reuters

KLINGENTHAL > Brez uvrstitve na tekmo sta na današnjih kvalifikacijah ostala Jernej Damjan in Tomaž Naglič.

Jurij Tepeš je imel sedmi dosežek kvalifikacij, skočil je 132,5 metra, Jaka Hvala je bil 12. (135 m), Matjaž Pungertar pa 18. (130 m). Damjan je skočil 116,5 m, Naglič pa 109,5 m. Najboljši v kvalifikacijah je bil Poljak Pyotr Zyla (137,5 m). Med skakalci, ki so imeli nastop že zagotovljen, je bil najdaljši Poljak Kamil Stoch s 145 metri, Prevc je skočil 135, Robert Kranjec pa 128,5 metra.

Posamična tekma se bo začela v nedeljo ob 12.30 s poskusno serijo, ob 13.30 bo na sporedu prva serija. V soboto se bodo v Klingenthalu skakalci merili za ekipne točke.

STA


Najbolj brano