Na bostonskem maratonu zmagal domačin

Američan Meb Keflezighi in Kenijka Rita Jeptoo sta zmagovalca priljubljenega, 118. bostonskega maratona. Osemintridesetletni Keflezighi, sicer po rodu Eritrejec, je poskrbel, da je zmaga po letu 1983 in Gregu Meyerju prvič ostala doma, pri tem pa je s časom 2:08:37 postavil drugi najboljši izid Američana v Bostonu in osebni rekord.

Američan Meb Keflezighi (na fotografiji) in Kenijka Rita Jeptoo sta zmagovalca priljubljenega, 118. bostonskega maratona Foto: Wikipedia
Američan Meb Keflezighi (na fotografiji) in Kenijka Rita Jeptoo sta zmagovalca priljubljenega, 118. bostonskega maratona Foto: Wikipedia

BOSTON > Rita Jeptoo, ki je zmagala drugič zapored in tretjič nasploh, pa je postala nasploh najhitrejša atletinja na tem maratonu, nov rekord (sicer še neuraden) proge zdaj znaša 2:18:57.

Meb Keflezighi je bil do zdaj v Bostonu najvišje leta 2006 (takrat je prvič zmagala Jeptoojeva), ko je bil tretji, sicer pa je že dobil maraton v New Yorku, leta 2012 je bil tudi zmagovalec ameriških olimpijskih kvalifikacij.

Drugo mesto sta zasedla Kenijec Wilson Chebet in Etiopijka Buzanesh Deba.

Na maratonu, prvem po lanskem terorističnem napadu, v katerem so umrli trije ljudje, 260 pa je bilo ranjenih, je nastopilo več kot 36.000 ljudi, med njimi so bili tudi Slovenci. Za varnost je skrbelo več kot 8000 policistov in varnostnikov.

STA


Najbolj brano