Na Elizejskih poljanah popolno britansko zmagoslavje

Na Elizejskih poljanah se je končala 99. kolesarska dirka po Franciji. Zaključila se je s popolnim britanskim zmagoslavjem, saj je četrto leto zapored zadnjo etapo dobil Mark Cavendish, skupna zmaga pa je odšla v roke njegovemu rojaku in kolegu pri ekipi Sky Bradleyju Wigginsu, ki je postal prvi britanski zmagovalec Toura.

Mark Cavendish  je dobil že četrto leto zapored zadnjo etapo kolesarske dirke po Franciji
Mark Cavendish je dobil že četrto leto zapored zadnjo etapo kolesarske dirke po Franciji  

PARIZ> V sprintu, v katerem je bil drugi Slovak Peter Sagan, tretji pa Avstralec Matt Goss, se je izkazal tudi Borut Božič. S sedmim mestom je izenačil svojo najboljšo uvrstitev na letošnji dirki, njegov moštveni kolega Jani Brajkovič pa je obdržal deveto mesto v skupnem seštevku.

V tem po pričakovanju ni prišlo do sprememb, tako kot ni prišlo do sprememb pri nosilcih majic. Ti so morali v zadnji etapi le priti na cilj. Kot že rečeno, je rumeno majico za skupnega zmagovalca osvojil Wiggins, zelena majica najboljšega po točkah je pristala na hrbtu Sagana, pikčasto za najboljšega na gorskih ciljih bo domov odnesel domačin Thomas Voeckler, belo za najboljšega mladega kolesarja Američan Tejay van Garderen, ekipno pa je bil najboljši Radioshack-Nissan.

STA


Najbolj brano