Myhrer zmagal, Valenčič osmi na slalomu v Kranjski Gori

Švedski alpski smučar Andre Myhrer (1:40,99) je zmagovalec slaloma za svetovni pokal v Kranjski Gori. Drugo mesto je osvojil Italijan Cristian Deville (+ 0,49), tretje pa Francoz Alexis Pinturault (0,58). Edini slovenski finalist Mitja Valenčič (0,98) je po drugi vožnji z 12. napredoval na osmo mesto.

Šved Andre Myhrer, zmagovalec slaloma za svetovni pokal v Kranjski Gori
Šved Andre Myhrer, zmagovalec slaloma za svetovni pokal v Kranjski Gori 

KRANJSKA GORA> Od preostalih petih Slovencev na startu je prvo vožnjo dokončal le še Matic Skube, ki je bil 41. Brez uvrstitve so ostali Patrick Jazbec, Miha Kürner, Žan Kranjec in Mišel Žerak, ki z visokimi startnimi številkami nad 60 niso izkoristili priložnosti za preboj med najboljših trideset slalomistov.

Edini slovenski finalist 34-letni Valenčič je že z 12. časom po prvi vožnji nakazal, da lahko v finalu napade za preboj med najboljših deset. To mu je tudi uspelo, čeprav bi, če ne bi bilo nekaj napak v spodnjem delu strmine, lahko posegel še višje.

“Od starta, mislim, da sem šel zelo dobro, ujel sem tudi pravi ritem, da sem lahko napadal, kar se je poznalo tudi pri merjenjih vmesnega časa. Ko sem prišel v ciljno strmino, sem naredil eno ali dve manjši napaki, ki sta me za malenkost vrgli iz ritma. In nekako nisem uspel delati zavojev, kot sem si zamislil. Kaj naj rečem, lahko bi se veliko boljše izteklo. Napake so sestavni del športa, žal sem jih danes delal tudi sam," je novinarjem razkril mešane občutke Valenčič.

Kot edini član ekipe za tehnični disciplini bo nastopil na finalu svetovnega pokala prihodnji teden v Schladmingu, kjer si v slalomu želi še eno lepo uvrstitev.

Ivica Kostelić (610 točk) je prednost v slalomskem seštevku pred drugouvrščenim Avstrijcem Marcelom Hirscherjem (560), ki je odstopil že na prvi progi, povečal na 50 točk.

STA


Najbolj brano