Mrakova in Macarolova po prvem dnevu osmi

Na Palmi de Mallorci so se zbrali jadralci, kjer se je danes začela druga tekma svetovnega pokala. Od slovenskih posadk sta najbolje začeli Tina Mrak in Veronika Macarol v razredu 470, ki sta v prvi regati osvojili četrto in v drugi 21. mesto, skupno pa sta na osmem mestu med 47 posadkami.

Od slovenskih posadk sta najbolje začeli Tina Mrak in Veronika Macarol v razredu 470, ki sta v prvi regati osvojili četrto in v drugi 21. mesto, skupno pa sta na osmem mestu med 47 posadkami Foto: STA
Od slovenskih posadk sta najbolje začeli Tina Mrak in Veronika Macarol v razredu 470, ki sta v prvi regati osvojili četrto in v drugi 21. mesto, skupno pa sta na osmem mestu med 47 posadkami Foto: STA

PALMA DE MALLORCA > Domen Vasič Stepančič in Jakob Božič v razredu 470 po prvih dveh današnjih regatah zasedata 11. mesto v konkurenci 78 posadk (15., 7.). V finnu je Vasilij Žbogar na 17. mestu (5., 7.) in Gašper Vinčec na 26. mestu (11. ,9.). V laserju je Žan Luka Zelko na 76. mestu (30., 20.).

"Odvozili sva dve regati po šibkem vetru do 8 vozlov. V prvi regati sva bili ves čas v ospredju, končali sva jo na četrtem mestu. V drugi sva prvo privetrno bojo obrnili kot 13., potem pa v drugi privetrni stranici ostali preveč na levi strani in izgubili nekaj mest, tako da sva zaključili na 21. mestu. Na splošno sva hitri, sva pa v drugi regati naredili preveč napak in s tem po nepotrebnem podarili tekmicam preveč točk. Za jutri je napovedanega več vetra, zato se veseliva novih regat," sta po prvem dnevu sporočili Mrakova in Macarolova.

STA


Najbolj brano