Mrakova in Macarolova peti v Mersinu

Slovenska jadralska reprezentanca je na letošnjih sredozemskih igrah v Mersinu vse možnosti za naskok na kolajne zapravila pred današnjo zadnjo regato, tudi ta pa ni bistveno posegla v njihovo končno razvrstitev. Najboljši slovenski dosežek v Turčiji je peto mesto Tine Mrak in Veronike Macarol v razredu 470.

Veronika Macarol in Tina Mrak sta prijadrali peto mesto Foto: STA
Veronika Macarol in Tina Mrak sta prijadrali peto mesto Foto: STA

MERSIN > Njuna reprezentančna kolegica Kim Pletikos je zasedla končno deveto mesto v razredu laser radial, Andraž Gulič in Mitja Nevečny sta bila osma v razredu 470, v laserju je Nik Pletikos zasedel 15., Matej Valič pa 16. mesto.

"Z dosežkom nisva zadovoljni, peto mesto je pod najinimi pričakovanji, čeravno sva imeli dober občutek pred prihodom v Mersin. Na regatah sva imeli nekaj težav tudi na startih, po uvodnem zaostanku pa se je nato težko prebiti v ospredje," je sredozemski nastop ocenila Tina Mrak.

"Z nastopom sem le delno zadovoljen. Na nekaterih regatah sva se dobro odrezala, v tej hudi konkurenci pa sva si potiho želela višje uvrstitve," je po današnji zadnji etapi dejal Nevečny.

STA


Najbolj brano