Modra majica in pogodba

Za kolesarja Roberta Jenka iz Ilirske Bistrice se je sezona dobro začela. Po nekaj dirkah z začasno amatersko registracijo pri BK Perfa iz Zagreba je podpisal pogodbo z italijansko - hrvaškim kontinentalnim moštvom Meridiana.

Robert Jenko v dresu Meridiane in v družbi s športnim direktorjem Vinkom Polončičem Foto: Simon Maljevac
Robert Jenko v dresu Meridiane in v družbi s športnim direktorjem Vinkom Polončičem Foto: Simon Maljevac

ILIRSKA BISTRICA > Eden najboljših primorskih kolesarjev je sezono začel kot član avstrijskega moštva RSC Amplatz, v katerega se je preselil lani po dolgoletnem dirkanju za KK Radenska KD. Avstrijska zgodba se je zapletla in 23-letni Robert Jenko je moral hitro poiskati rešitev: “Že na začetku pripravljalnega obdobja mi je šef avstrijske ekipe sporočil, da naj ne bi bil v prvem planu za uvodne dirke sezone, ki potekajo v Istri. S pravimi tekmami naj bi pričel šele aprila, kar mi ni ustrezalo. Zato sem se za začetek sezone registriral v zagrebški ekipi BK Perfa, s katero sem se dogovoril za nastop na vseh istrskih dirkah”, je dogajanja v začetku sezone pojasnil Primorec.

Odločitev se je hitro izkazala za pravilno, saj je Jenko z dobrim dirkanjem opozoril nase bogatejše klube. “Po prvi dirki v Izoli sem dobil ponudbo iz Meridiane, kjer je športni direktor nekdanji znameniti slovenski kolesar Vinko Polončič, ki me je že prej dobro poznal. Moštvo, ki je sicer registrirano na Hrvaškem, večinoma pa dirka v Italiji, mi je predstavilo zelo zanimiv program. Po zaslugi kontinentalne licence bom dobil priložnost za nastop na močnih dirkah v konkurenci najboljših svetovnih ekip kot so Sky, Cannondale in druge. Med drugim naj bi nastopil tudi na znameniti preizkušnji Coppi e Bartali. Zato sem se hitro odločil za odhod iz RSC Amplatz, kjer so mi dali proste roke,” je povedal Jenko in nadaljeval: “Vem, da me čaka velik preskok, saj je program dirk veliko daljši in njihova zahtevnost višja. Veselim se novih izzivov in še posebej možnosti nastopa na dirki po Sloveniji.”

Da je Jenko odlično pripravljen, je dokazal minuli konec tedna na 11. kolesarski dirki Istrska pomlad, kjer je osvojil modro majico najboljšega na letečih ciljih: “V prvi etapi sem izkoristil izkušnje in napadel v pravem trenutku. Konkurenca je bila nato veliko bolj pozorna, pred zadnjim dnem pa sem si delil prvo mesto z enim izmed nemških kolesarjev, ki je imel za seboj močno ekipo. Meni so pomagali nekateri slovenski kolesarji in mi pripravili dobro izhodišče za odločilni sprint. Dobrih dvesto metrov pred letečim ciljem sem napadel in si zagotovil modro majico, kar je odlična popotnica ob selitvi v novo okolje.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano