Mlinaričeva gre po odličje

Vrhunec državnega kotalkarskega prvenstva v Renčah je bil nastop članice domačega kluba, svetovne podprvakinje Lucije Mlinarič, za katero je bilo DP generalka pred svetovnimi igrami neolimpijskih športov.

Lucija Mlinarič bo kmalu odpotovala na svetovne igre neolimpijskih športov
 Foto: Leo Caharija
Lucija Mlinarič bo kmalu odpotovala na svetovne igre neolimpijskih športov  Foto: Leo Caharija

RENČE > Za najboljšo slovensko umetnostno kotalkarico vseh časov Lucijo Mlinarič doma že vrsto let ni prave konkurence.

Ob Luciji Mlinarič bo potnik na svetovne igre neolimpijskih športov tudi akrobatski modelar v razredu elektromotornih letal, Alan Goljevšček iz Deskel.

Pred dobro zasedenimi tribunami renške dvorane je bil v nedeljo pomemben le dovršen nastop, ki ji je uspel, misli pa ji po malem že uhajajo na svetovne igre neolimpijskih športov, ki se bodo 25. julija začele v kolumbijskem velemestu Cali: “Opravila sem dober trening za svetovne igre, kamor bom odpotovala prihodnji teden. Kratki program sem izpeljala brez napak, pri dolgem manjka še kakšna malenkost, a se forma dobro stopnjuje. Veselim se, da imam po osmih letih spet priložnost zastopati Slovenijo na tem velikem tekmovanju. Prvič sem bila v članski konkurenci druga še kot mladinka. Vsaj takšno uvrstitev si želim doseči sedaj kot izkušena članica. Konkurenca bo vrhunska, na čelu z najboljšo kotalkarico na svetu v zadnjih letih, Italijanko Deboro Sbei.”

Mlinaričeva je na DP pričakovano zmagala tako v obveznih likih kot v kratkem in dolgem programu. Za veselje v novogoriškem KUK je poskrbela skupna zmagovalka med mladinkami Ana Rejec, ki je bila najboljša v vseh disciplinah. Državni naslov med mlajšimi mladinkami je osvojila članica domžalske Piruete Tanita Kaja Černe, ki pa se je skoraj vsega v umetnostnem kotalkanju naučila v Renčah, od koder je prestopila lani. Srebro je osvojila članica domačega kluba Ana Turel. Med mlajšimi mladinci je slavil njen klubski kolega Jan Kerševan.

Prevlada KK Renče se nadaljuje tudi v mlajših kategorijah. Prvaki so postali Jessica Marka, Natan Muhič (kadeti), Vanessa Šuligoj (st. deklice), Ivana Štrukelj (ml. deklice) in Žiga Češnovar (cicibani).

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano