Mladi primorski balinarji na SP praznih rok

Najboljši mladi balinarji so pretekli teden merili moči na svetovnem prvenstvu v francoskem Eybensu. Slovenci so osvojili srebro in bron v mladinski kategoriji, mlajši člani do 23 let pa so ostali praznih rok. Brez kolajn se je domov vrnil tudi primorski trojček, ki je zaostal za napovedmi pred prvenstvom.

V bližanju in zbijanju v krog se je v četrtfinale prebil Matija Povh, a je bil Francoz Rapoud previsoka ovira in 15-letni Sežančan je ostal izven kroga dobitnikov medalj Foto: Simon Maljevac
V bližanju in zbijanju v krog se je v četrtfinale prebil Matija Povh, a je bil Francoz Rapoud previsoka ovira in 15-letni Sežančan je ostal izven kroga dobitnikov medalj Foto: Simon Maljevac

EYBENS> Po izjemno uspešnem nastopu članske izbrane vrste na prvenstvu stare celine v Pazinu so se z velikimi apetiti v Francijo podali tudi člani mlajših selekcij. Slovensko balinanje tudi tokrat ni ostalo brez želenega odličja. S srebrom se je ovenčala mladinska dvojica Jaka Kosirnik - Bine Pevec, ki je šele v finalu priznala premoč francoskima reprezentantoma Rapoudu in Bourrinu. Tržičan Kosirnik je v igri posameznikov osvojil bron. V bližanju in zbijanju v krog se je v četrtfinale prebil Matija Povh, a je bil Francoz Rapoud previsoka ovira in 15-letni Sežančan je ostal izven kroga dobitnikov medalj.

Tudi primorski mlajši člani niso izpolnili napovedi in so se domov vrnili praznih rok. Še najbližje začrtanemu cilju je bil Bistričan Igor Šircelj, ki je z Matejem Kavčičem osvojil peto mesto v štafetnem zbijanju.

Primorsko-gorenjska naveza je v svojih nastopih prikazala velika nihanja, saj se je s težavo prebila v drugi krog, kjer pa je nato s 54 točkami dokazala, da sta se sposobna boriti za sam vrh. Odločilen četrtfinalni nastop jima je ponovno spodletel, predvsem Kavčič je podlegel pritisku in Slovenca sta za točko zgrešila uvrstitev v polfinale.

Šircelj je po koncu tekmovanja za PN povedal: “S svojim zbijanjem sem kar zadovoljen, saj sem prikazal to, kar sem v tem trenutku sposoben. Na žalost se nama odločilni nastop ni izšel pa pričakovanjih in za las sva ostala brez odličja.” Član Hrasta iz Kobjeglave Klemen Sosič je v natančnem zbijanju z desetimi točkami v drugem krogu SP končal na desetem mestu.

“Želeli smo vsaj eno medaljo, tako da nismo izpolnili cilja. V natančnem zbijanju je težko pričakovati medaljo, saj gre za pravo loterijo. V ostalih dveh disciplinah je razočaral predvsem Kavčič, ki s svojimi skromnimi rezultati ni upravičil vpoklica v izbrano vrsto,” je nastope mlajših članov ocenil selektor Pavle Švara. Največ medalj so sicer osvojile Francija, Italija in Hrvaška.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano