Mladi balinarji v Francijo po odličja

Slovenska balinarska reprezentanca mladincev in mlajših članov je odpotovala v francoski Eybens, kjer bo do konca tedna svetovno prvenstvo. Tekmovali bodo tudi trije Primorci.

Sežančan Matija Povh je slovenski adut med mladinci Foto: Simon Maljevac
Sežančan Matija Povh je slovenski adut med mladinci Foto: Simon Maljevac

EYBENS> Po izjemno uspešnem nastopu članske reprezentance na evropskem prvenstvu v Pazinu se novih medalj nadejajo tudi člani mladinske in mlade reprezentance, ki so svoje bivanje na prizorišču svetovnega prvenstva v francoskem Eybensu začeli včeraj.

Mladinci bodo tekmovali v igri dvojic, posameznikov ter bližanju in zbijanju v krog, mlajši člani pa v hitrostnem, štafetnem ter natančnem zbijanju. Selektor reprezentance do 23 let, Postojnčan Pavle Švara, je ob Tržičanu Mateju Kavčiču v izbrano vrsto vpoklical tudi Klemena Sosiča iz Dola pri Vogljah in Igorja Širclja iz Kuteževega pri Ilirski Bistrica. Švara pričakuje vsaj eno odličje.

Kavčič bo nastopil v hitrostnem zbijanju, v štafeti pa bo skupaj s Tržičanom balinal Šircelj, ki je na SP 2010 v tej disciplini osvojil srebro. Pred tekmovanjem je povedal: “Kljub močni konkurenci si želiva polfinala, Upam, da bova na prvenstvu še malce izboljšala rezultate iz priprav in se enakopravno kosala z najboljšimi.”

V natančnem zbijanju bo slovenske barve branil Sosič, ki se zaveda težavnosti izjemno zahtevne discipline: ”Potrebno bo dosegati konstantno dobre rezultate. Le tako bi se lahko vključil v boj za visoka mesta.”

V mladinski selekciji je glavni slovenski adut Tržičan Jaka Kosirnik, ob Binetu Pevcu iz Kranja pa se bo v boj za čim boljšo uvrstitev potegoval Sežančan Matija Povh. Tekmoval bo v bližanju in zbijanju v krog. Mladinski selektor Tone Kosar meni, da je Matija sposoben boja za odličja.

Uvodni dvoboji na SP bodo že jutri.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano