Mišice napolnile Taverno

Koper, tukajšnja Taverna, klub California fitness in Duško Madžarović so včeraj gostili še eno svetovno prvenstvo v bodibildingu in fitnesu. Udeležilo se ga je približno 150 tekmovalcev in tekmovalk, ki so tekmovali kar v 19 kategorijah.

Najboljši v kategoriji fitnes nad 50 let Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Najboljši v kategoriji fitnes nad 50 let Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Lani je svetovno prvenstvo IBFF, ki jo vodi Koprčan Duško Madžarović, tudi sam pred leti večkratni svetovni prvak, potekalo v Portorožu, letos pa so ga organizatorji preselili v odprt prostor, v Taverno.

Temu primerno je bil tudi obisk gledalcev večji, saj se je marsikdo ob nedeljskem sprehodu ob morju zaustavil pri izklesanih moških in ženskih postavah.

Do oddaje naših besedil v tisk je kopico uspehov požela tudi slovenska petnajsterica. Izolanka Vesna Žlogar sicer ni ubranila naslova svetovne prvakinje v kategoriji fitnes +40, a je osvojila srebrno kolajno. Novogoričan Marko Kovač je bil prav tako drugi v kategoriji athletic tall, zmagali pa so Evgen Valek (fitnes small), Matej Križnik (fitnes tall), Mojca Petaros (fitnes) in Amadej Božičnik (athletic small).

DES


Najbolj brano