Mazejeva je optimistična

Leto 2013 se bo za alpske smučarke končalo v avstrijskem Lienzu, kjer bosta konec tedna na sporedu še zadnji tekmi, veleslalom in slalom. Najboljša slovenska smučarka Tina Maze kljub napornemu ritmu in težavam na treningih v zadnjih dneh sklepni tekmi leta, v katerem je postala skupna zmagovalka svetovnega pokala, pričakuje optimistično.

V Lienzu bo v soboto veleslalom na sporedu ob 10. in 13. uri, v nedeljo pa slalom ob 10.30 in 13.30. Foto: Bob Strong
V Lienzu bo v soboto veleslalom na sporedu ob 10. in 13. uri, v nedeljo pa slalom ob 10.30 in 13.30. Foto: Bob Strong

LIENZ > "Ni bilo pogojev, kot jih imamo ponavadi. Padlo je ogromno snega in nismo dobili terena, kjer bi lahko normalno trenirali. Težave so, ampak to ne pomeni nič. Skušali smo nekaj iztržiti včeraj na slalomu, danes pa ni bilo nič, ker je 'crknila' še žičnica. Nazadnje smo šli v fitnes," je težave na treningih pred tekmami v Avstriji opisala Mazejeva.

Zato pa si je v dveh dneh, ko ni imela tekem, odpočila in bo lahko konec tedna pričakala bolj sproščena. "V dveh dneh se seveda spočiješ, tudi zato, ker ni stresa s tekmami in potovanji. Zdaj grem lahko naprej, program pa je naporen tudi, če ti gre. Če pa ti ne gre, kot si želiš, pa je še bolj naporno," je dejala Mazejeva.

S pomanjkanjem treninga se je soočal tudi vodja njene ekipe Andrea Massi, ki pogreša predvsem ustrezen poligon za treninge v Sloveniji, ker v tujini Mazejeva - prepričan je, da jim zapirajo vrata zaradi strahu pred najboljšo smučarko zadnje sezone - pogosto ne dobi možnosti za kakovostne priprave: "Težava je, da v Sloveniji nimamo poligona. Vsak z minimalnimi sredstvi bi lahko uredil takšno smučišče, a ga ni. Nočem polemik, a to so dejstva. Naša odeja pa je vedno krajša - kar je logično, ker je Tina preveč konkurenčna."

Massi upa, da bo Mazejeva morda že v Lienzu ujela pravo formo. "Zanesljivo je vsaka tekma pomembna, dokler se ji ne odpre, upam, da se bo odprlo čim prej. Težave so bile s treningi, pa tudi z vremenom, ki je bilo nemogoče. Za jutri in pojutrišnjem pa - dober ogled, dobro ogrevanje in dobra dirka, to je važno. Če se bo vse 'poklopilo', bo rezultat zanesljivo dober."

V Lienzu bo v soboto veleslalom na sporedu ob 10. in 13. uri, v nedeljo pa slalom ob 10.30 in 13.30.

STA


Najbolj brano